02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.10.2023 10:02 | Son Güncelleme: 10.10.2023 10:49

Agâh Beyoğlu dönüyor: Şahsiyet'in 2. sezonu GAIN'de

Maria filminde Angelina Jolie ile başrolleri paylaşacak olan Haluk Bilginer aynı zamanda Agâh Beyoğlu karakteriyle ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Şahsiyet dizisinin 2. sezonunun GAIN'de yayınlanacağı duyuruldu
Agâh Beyoğlu dönüyor: Şahsiyet'in 2. sezonu GAIN'de

Pablo Larrain'in başrolünde Angelina Jolie'nin yer alacağı Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas'ın hayatını beyaz perdeye taşıyacağı filminde (Maria) sanatçının büyük aşkı Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotle Onassis'e hayat verecek olan Haluk Bilginer aynı zamanda unutulmaz dizisi Şahsiyet ile ekranlara geri dönmeye hazırlanıyor. GAİN usta sanatçıya Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandıran dizinin ikinci sezonunu duyurdu.

Disney Plus için çekilen dizi, platformun tüm dünyada içerik alımlarını durdurması nedeniyle GAIN'de yayımlanacak. Dizinin ikinci sezonunun 10 bölümden oluşacağı ve Haluk Bilginer'in canlandırdığı Agah Beyoğlu ile kızının ilişkisinin üzerine yoğunlaşacağı açıklanan dizinin yeni sezonu için net bir tarih verilmese de çok yakında ekranlarda olacak.

İlk sezondaki oyuncu kadrosunda Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Müjde Ar, Şenay Güler, Ayhan Kavas, İbrahim Selim, Fırat Topkorur, Cansu Dere ve Haluk Bilginer gibi yıldız isimlerin olduğu dizinin yeni sezonunda Erdal Özyağcılar, İlker Aksum ve Burhan Öçal gibi isimler de yer alacak.

Şahsiyet'in ilk sezon konusu

Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh’ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir.

Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh’ın aldığı cinayet kararı, Nevra’nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

Şahsiyet hakkında bilmeniz gerekenler

  • Yayınlandığı dönemde IMDb'nin tüm zamanların en iyi dizileri listesine girerek kendine 40. sırada yer bulmayı başaran bugün ise 42. sırada olan Şahsiyet, 12 bölümüyle 15 milyondan fazla tekil izleyiciye ulaştıb 
  • Bugüne kadar 20 ülkeye satışı yapılan Şahsiyet, Almanya’ya satılan ilk Türk dizisi olma başarısın göstererek Ein guter Mensch ismiyle Almanca dublajlı olarak yayınlandı. Dizi yine bir ilki gerçekleştirerek El Asesino Del Olvido ismiyle Meksika’da da uyarlandı.
  • Dizide Kambura adıyla geçen belde ise gerçekte yok. Şahsiyet dizisinde Kambura adını alan ilçe Bursa’nın doğal güzellikleriyle meşhur Gölyazı beldesi. Kambura olarak ekrana gelen Gölyazı Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı yaklaşık 13 bin nüfuslu bir kasaba.