14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.10.2023 21:48 | Son Güncelleme: 09.10.2023 23:18

Angelina Jolie ve Haluk Bilginer'in başrolleri paylaştığı Maria'dan ilk fotoğraflar

Angelina Jolie’nin, Haluk Bilginer ile başrolleri paylaştığı Pablo Larrain'in Maria filminden ilk set fotoğrafları yayınlandı
Angelina Jolie ve Haluk Bilginer'in başrolleri paylaştığı Maria'dan ilk fotoğraflar

Yönetmen ve yapımcı Pablo Larrain, Jacqueline Kennedy biyografisi Jackie ve Leydi Diana biyografisi Spencer'dan sonra Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas'ın hayatını beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor. Angelina Jolie'nin başrolünde yer alacağı Maria'da, Haluk Bilginer sanatçının büyük aşkı Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotle Onassis'e hayat verecek.

Çekimler 8 hafta sürecek

Senaryosunu Dirty Pretty Things ile Oscar adaylığı kazanan ve son dönemlerde Peaky Blinders ile büyük beğeni toplayan Steven Knight'ın kaleme aldığı filmden Angelina Jolie'li ilk 2 fotoğraf yayınlandı. Dünyanın en büyük opera şarkıcılarından Maria Callas'ın 1970'lerin Paris'indeki son günlerinde yeniden canlandırılan hayatının çalkantılı, güzel ve trajik hikayesini anlatacak filmin çekimleri sekiz hafta boyunca Paris, Yunanistan, Budapeşte ve Milano'da gerçekleştirilecek.

Maria'nın oyuncu kadrosu

Filmin kadrosunda Şahsiyet dizisindeki Agah Beyoğlu rolüyle Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Bilginer'in yası sıra; Pierfrancesco Favino (Adagio/The Hummingbird), Alba Rohrwacher (La Chimera/ Hungry Hearts), Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog / Elvis) ve Valeria Golino (Portrait of a Lady on Fire / Caos Calmo) yer alacak.

'İnanılmaz heyecanlıyım'

Yönetmen Larrain "Steven Knight'ın muhteşem senaryosu, tüm oyuncu kadrosu ama özellikle de Angelina'nın olağanüstü hazırlığı sayesinde Maria Callas'ın hayatını ve eserlerini dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerle buluşturacağını umduğum Maria'nın prodüksiyonuna başladığım için inanılmaz heyecanlıyım" dedi.

Özel tasarım kıyafetler kullanıldı

Yayınlanan set fotoğraflarında dikkat çeken Angelina Jolie'nin filmdeki kostümleri, Callas tarafından giyilen orijinal giysilere dayanıyor. Yine de filmde kullanılan vintage kürk parçaları için PETA da dahil olmak üzere hayvan hakları gruplarına danışıldı ve doğa savunucularının hassasiyetleri göz önüne alındı.

 

Aristotle Onassis kimdir?

Haluk Bilginer'in hayat vereceği Yunan asıllı işadamı ve armatör Aristotle Onassis, 1906 yılında İzmir'de doğdu. İlk evliliğinin sona ermesinin ardından uzun bir süre Maria Callas ile ilişki yaşadı. Bu ilişkiyi sonlandırarak, suikast sonucu öldürülen eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin eşi Jackie Kennedy ile evlenme kararı aldı. "Ari" veya "Aristo" lakaplarıyla da tanınan Onassis, dünyanın en zengin kişileri arasında yer aldı ve 1973 yılında meydana gelen bir uçak kazasında 24 yaşındaki oğlunu kaybetti. Bu kayıp, Onassis'i derinden etkiledi ve 1975 yılında Paris'te sadece 69 yaşındayken hayatını kaybetti.

Maria'nın 2024 yılının bahar aylarında vizyona girmesi bekleniyor.

Onassis'in ihanetiyle sarsılan Maria Callas, önce İtalya'ya, ardından Fransa'ya taşındı. Kalbinden aşkı söküp atamayan Callas, büyük aşkı Aristotle Onassis'in ölümünden 2 yıl sonra, 52 yaşındayken kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Maria Callas kimdir?

Maria Callas, 2 Aralık 1923 tarihinde New York, ABD'de dünyaya geldi. Eğitimi için bulunduğu Atina'da İspanyol soprano Elvira de Hidalgo'nun öğrencisi oldu ve Atina Konservatuarı'nı tamamladı. Sanat hayatına henüz 15 yaşındayen başlayan Callas'ın ilk rolü, Atina Ulusal Operası'nda küçük bir roldü. Madam Butterfly rolü ile iyice tanınmaya başlandı ve 1947 senesindeki Verona performansı ile geniş çevrelerce tanınan ünlü bir sanatçı haline geldi. Sanat kariyerinin başlarında Wagner'in operalarını yorumladı, yoğun çalışma temposu yüzünden 1950'li yılların ortalarında çok ciddi kilo kaybı yaşadı. Kariyerinin zirvesinde Norma'yı, Carmen'i, Puccini'nin ve Verdi'nin çeşitli operalarını yorumladı ve bu dönemde La Divina olarak kariyerini tamamladı. 1969 senesinde ilk ve tek sinema filmini çekti. 1977 senesinde 52 yaşındayken ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.