19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.11.2023 13:16 | Son Güncelleme: 10.11.2023 13:41

Aras Bulut İynemli: Disney’e kırgın ve kızgınım

Aras Bulut İynemli başrolünde oynadığı Atatürk 1881-1919 filminin yayınlanma tartışmalarıyla ilgili ilk kez Oksijen TV’de konuştu: Yarı yolda bırakılmış gibi hissettim
Aras Bulut İynemli: Disney’e kırgın ve kızgınım

Son yılların en görkemli projelerinden biri olarak başlayıp en hararetli tartışma konularından birine dönüşen “Atatürk” filmi hakkında başrol oyuncusundan sert bir yorum geldi. Filmde Mustafa Kemal’i canlandıran Aras Bulut İynemli, çekimler tamamlanmasına rağmen yayınlamayacağını açıklayan dijital platform Disney+ için “Kırgın ve kızgınım” dedi. Oksijen Gazetesi’nin YouTube kanalı Oksijen TV’de “Gülay Afşar’la” programında konuşan İynemli, ‘günün sonunda yarı yolda bırakılmış gibi hissettiğini’ söyledi.

"Atatürk" filminin yıldızı Aras Bulut İynemli: Yarı yolda bırakılmış gibi hissettik

“Atatürk 1881-1919”un yönetmeni Mehmet Ada Öztekin ile oyuncular Sahra Şaş ve Sarp Akkaya’nın da katıldığı programda İynemli, Çanakkale Savaşı sahnelerinden sonra psikolojik olarak yorulduğunu ve destek aldığını da açıkladı.

Ön hazırlığı 2.5 yıl, çekimleri 19 hafta süren proje ilk aşamasında film olarak planlanmış, ardından dijital platformda dizi olmasına karar verilmişti. Disney+ çekimler tamamlandıktan sonra, herhangi bir yerli projeye yer vermeyeceğini belirterek yayınlama kararından vazgeçmişti. Bu karar büyük tepkiye yol açmış, RTÜK dahi devreye girmişti.

Altı bölümlük dizi olarak tasarlanan proje, bu kararın ardından iki kısımlı bir film haline getirildi ve 29 Ekim’de Fox TV’de yayınlandı. Projenin 2 saat 12 dakikalık ilk kısmı 3 Kasım’da sinemalarda gösterime girdi. İlk hafta sonunda 269 bin izleyiciye ulaştı ve yaklaşık 32 milyon 600 bin TL hasılat elde etti. Songül Öden ve Mehmet Günsür gibi iki önemli oyuncunun da yer aldığı filmin, 35 ülkede vizyona gireceği açıklandı. “Atatürk: 1881-1919”un ikinci kısmı 5 Ocak 2024’te sinemalarda olacak.