25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.11.2022 22:28 | Son Güncelleme: 11.11.2022 22:42

Black Panther: Wakanda Forever ABD’deki ön gösterimde 28 milyon dolar kazandı

Black Panther'in devam filmi Black Panther: Wakanda Forever, bugün vizyona girdi. Hayranlar tarafından heyecanla beklenen film perşembe günü ABD'deki ön gösteriminde 28 milyar dolar kazandı. Filmin, ilk hafta sonunda Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ı geçip geçmeyeceği merak ediliyor
Black Panther: Wakanda Forever ABD’deki ön gösterimde 28 milyon dolar kazandı

Marvel’ın en başarılı filmlerinden biri olan 2018 yapımı Black Panther’in devamı Black Panther: Wakanda Forever, perşembe günü ABD’deki ön gösteriminde 28 milyon dolar kazandı. Filmin hayranları, ilk filmin büyük başarısını ve yılın en büyük hafta sonu açılışını geçip geçemeyeceğini merakla bekliyor. 

2020 yılında hayatını kaybeden Chadwick Boseman’in başrolünde olduğu ilk film, açılış hafta sonunda  ABD’de 200 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. Ayrıca filmin hasılatı o zamandan beri 1,3 milyar dolara ulaştı. Wakanda Forever, ABD’deki ön bilet satışlarında 66 milyon dolar uluslararası olarak da 30,8 milyon dolar kazandı. 

450 milyon dolarlık açılış

Filmin perşembe günkü satışları, onu bu yılki en büyük önizlemeler için diğer iki büyük Marvel projesinin arkasına bırakıyor: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (36 milyon dolar), Thor: Love and Thunder (29 milyon dolar). Doctor Strange'in devamı filmi ilk hafta sonunda ABD'de 185 milyon globalde ise 450 milyon dolarla yılın açılışını yapmıştı. 

Variety ve Deadline'a göre filmin ilk hafta sonunda 175 ila 200 milyon dolar arasında bir gelir elde etmesi bekleniyor. Doctor Strange in the Multiverse of Madness, 2022'nin şimdiye kadarki en büyük açılış haftasonunu yaparak 187 milyon dolar kazandı.

Black Panther, En İyi Film dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilen ilk Marvel filmiydi. Film 7 dalda Oscar’lara aday oldu. Kostüm tasarımı, en iyi film müziği ve orijinal şarkı dallarında ödül aldı. Boseman'ın 2020'de hasta olduğu kamuoyu tarafından bilinmediği için kolon kanserinden öldüğünde hayranlar şok oldu.

Black Panther: Wakanda Forever'dan yeni tanıtım