04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.01.2024 15:39 | Son Güncelleme: 09.01.2024 15:48

Borusan Sanat'ta bu hafta neler var?

Borusan Sanat ile dopdolu geçecek olan ocak ayı ilgi çekici konserlerle başlıyor. Bu hafta BİFO ile yeni yıl konseri, Alenxandra Conunova ve 2024’ün ilk konuğu ABSTRA Borusan Sanat'ta sizlerle olacak
BİFO
BİFO

BİFO, soprano Nino Machaizde ve tenor Jonathan Tetelman’ın solist olarak sahnede olacağı görkemli bir konserle yeni yıla merhaba diyecek. BİFO’nun sanat yönetmeni Carlo Tenan’ın şef kürsüsünde olacağı ve Verdi, Cilea, Catalani, Giordano, Massenet ve Puccini’nin yapıtlarının seslendirileceği konser, 11 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyici buluşacak.

Konser öncesinde Aydın Büke ve Sungu Okan, Zorlu PSM’deki Meydan Fuaye alanında saat 19.00-19.30 arasında konser üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşinin devamı ve canlı konser yayını 19.45’ten itibaren radyo Borusan Klasik’ten müzikseverlere ulaşacak.

Alenxandra Conunova BİFO ile ilk kez buluşuyor

BİFO’nun 18 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de gerçekleştireceği konserdeki konuk şef, Cambridge Üniversitesi ve Kraliyet Müzik Akademisi gibi iki saygın kurumdan başarıyla mezun olan Finnegan Downie Dear. Paris Orkestrası, Mahler Oda Orkestrası ve Suisse Romande gibi topluluklarla konserler vermiş olan keman sanatçısı Alenxandra Conunova, BİFO ile ilk kez buluşacağı bu konserde, Çaykovski’nin Re Majör Keman Konçertosu’nu seslendirecek. BİFO, konserin ikinci yarısında ise Çaykovski’nin 6. Senfoni’sini seslendirecek.  

Alenxandra Conunova

 

Konser öncesinde Aydın Büke ve Sungu Okan, Zorlu PSM’deki Meydan Fuaye alanında saat 19.00-19.30 arasında konser üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. Konserin devamındaki sohbetler ve canlı konser yayını, 19.45 itibariyla radyo Borusan Klasik’ten dinlenebilir. 

2024’ün ilk konuğu ABSTRA

Borusan Müzik Evi’nde yeni yılın ilk konuğu ABSTRA! Avangart caz, free jazz ve özgür doğaçlama gibi müziklerden beslenen ve uluslararası sanatçı dostlarıyla doğaçlama konserler vermeye devam eden ABSTRA, Matthias Schubert’le birlikte 20 Ocak Cumartesi günü, saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’ne konuk olacak. ABSTRA, konuk sanatçılar ile yakaladıkları uyum ve uyumsuzluğun, denge ve dengesizliğin yarattığı seslerin mekân içindeki yolculuklarını konu alıp teknoloji unsurlarını müziğinde yoğun olarak kullanıyor. 

Bu konserle ilgili, konser günü saat 19.00’da, radyo Borusan Klasik’te Andaç Üzel tarafından hazırlanan ve sunulan Borusan Müzik Evi programını takip edebilirsiniz.