27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.11.2022 04:30 | Son Güncelleme: 11.11.2022 04:30

Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar (11-17 Kasım 2022)

Mehmet Dinler'in derlediği TRT2, Disney+, MUBI'de bu hafta bizi bekleyen yapımlar...
Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar (11-17 Kasım 2022)

Kültür sanat kanalı TRT 2’nin kasım ayındaki dopdolu programından bu haftaki seçimlerimiz… 

Chariots of Fire: 1924 Olimpiyatları’nda dereceye girmek amaçları dışında ortak bir noktaları bulunmayan iki atlet, Harold Abrahams ve Eric Liddell’ın hikayesi hem Cannes’dan hem de Oscar’dan ödüllerle dönmüştü. Hugh Hudson’ın başyapıtı, inançlı bir Hristiyan ile fazla hırslı bir Yahudi üzerinden ırkçılık ve İngiltere’deki sınıf ayrımına göz atıyor. (12 Kasım Cumartesi) 

The Last Shift: 38 yıllık bir fast food dükkanı çalışanı emekli olmaya karar verir. Yerine geçecek Jevon’u eğitmesi gereken hafta sonunda, hayatında da değişiklikler başlar. Andrew Cohn’un yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde  Richard Jenkins, Shane Paul McGhie ve Ed O’Neill yer alıyor. Bu ilginç komedi filmi prömiyerini Sundance’te yapmıştı. (13 Kasım Pazar) 

400 Darbe: Fransız Yeni Dalga sinemasının başlangıcında yer alan bir François Truffaut klasiği. Okuldan uzaklaştırma alan 12 yaşındaki Antoine’ın üzerinden aile sorunlarını anlatan film, yönetmene de Cannes’da ödül kazandırmıştı. Annesini başka biriyle gören ufaklığın yaşadıklarını takip etmek oldukça etkileyici. (14 Kasım Pazartesi) 

Pedar: Ölüm ya da boşanmanın ardından yeni bir aile kurmak hiçbir zaman kolay değildir. Üstelik bu durum her coğrafyada da böyledir. İranlı yönetmen Majid Majidi’nin 1996 yapımı filmi çocuk ve üvey baba üzerinden bir aile dramını anlatıyor. Anlatıda kullanılan naif diline karşın oldukça güçlü ve sonuyla da çok etkileyici. (15 Kasım Salı) 

Bonne Pomme: Her şeyi geride bırakıp köyde domates yetiştirme fikri Florence Quentin ile nefis bir komediye dönüşüyor. Bu kez domatesin yerini tamirci Gerard’ın hayali garaj alır. Eşi ve ailesinden kaçan Gerard’ın hikayesi oldukça eğlenceli. Üstelik başrollerde de Gérard Depardieu ve Catherine Deneuve var. (17 Kasım Perşembe)