29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.12.2022 04:36 | Son Güncelleme: 24.12.2022 12:45

Bu kız kesinlikle canavardan fazlası

Wednesday adlı yeni Netflix dizisinin başrol oyuncusu Jenna Ortega sadece 20 yaşında ama daha şimdiden görkemli bir kariyeri var. “Porto Riko’nun Dakota Fanning’i olacağım” diye yola çıkmıştı. Ünü çoktan ülkesini aştı, bir dünya starı olmak üzere
Bu kız kesinlikle canavardan fazlası

The New York Times

Jenna Ortega X filminde bir cesetle birlikte bodrumda kilitli kaldı. Çığlık’ta bir seri katili vurup öldürdü. Bebek Bakıcısı: Katil Kraliçe filminde ise bir satanist tarikat üyesini paramparça etti. Öte yandan ergenliğine kadar geceleri ışık açık yatmış biri.
“Tam bir ödlektim” diyen Ortega şimdiyse Wednesday adlı yeni Netflix polisiyesinde yapıma adını veren başkarakteri canlandırıyor. Addams Ailesi’nin örgü saçlı karamsar karakteri Wednesday’den ilhamla yaratılan dizi isminin hakkını vererek bir çarşamba günü gösterime girdi. Karşımızda sadece pilot bölümde bile en az bir uzuv kopma ve bağırsak deşme sahnesi içeren bir dizinin yıldızı var. İlk dört bölümü Tim Burton tarafından çekilen dizide Ortega en çok karakterin derinliklerinde yatan katmanları ilginç bulmuş.
Bu ay Salt Lake City’de güneşli bir pazar günü yürüyüş yaparken görüntülü görüşme yaptığımız Ortega rüzgarda salınan kahverengi saçlarıyla, “Benim Wednesday’imde üstü örtülü bir özgüven var. Görevi belli ve kimsenin kendisine engel olmasına izin vermiyor” diyor.
1990’lardaki Addams Ailesi’nde Christina Ricci’nin canlandırdığı Wednesday Addams 10 yaşında bir karakterdi.Yeni dizideyse Ortega tarafından 16 yaşındaki hali canlandırılıyor. Olay çıkardığı için liseden atılan Wednesday dışlanmış çocuklarla dolu bir yatılı okula gidiyor. Vampirlerin ve kurt-çocukların okuduğu yeni yuvasında –Catherine Zeta-Jones’un canlandırdığı annesi Morticia ile Luis Guzmán’ın oynadığı babası Gomez de aynı okulda tanışmıştı– bile Wednesday en çıkıntı tip olarak kendini gösteriyor.