05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.12.2022 10:37 | Son Güncelleme: 21.12.2022 11:11

Daisy Edgar-Jones efsanevi şarkıcı Carole King'i canlandıracak

Madonna , Amy Winehouse , Leonard Bernstein, ve 26 Aralık'ta prömiyeri yapılacak olan Whitney Houston'a dayanan uzun biyografik filmler listesine güzel yeni bir film ekleniyor. Efsanevi şarkıcı-söz yazarı Carole King'in anlatılacağı biyografik yapımda yükselen oyuncu Daisy Edgar-Jones yer alacak
Daisy Edgar-Jones efsanevi şarkıcı Carole King'i canlandıracak

Altın Küre ve BAFTA tarafından aday gösterilen The Normal People and Where the Crawdads Sing yıldızı Daisy Edgar-Jones, Broadway yapımı Beautiful: The Carole King Musical'ın film uyarlaması olan Beautiful'da Carole King'e hayat verecek. Beautiful müzikal olarak çalkantılı 60'lar ve 70'lerde Carole King'in süperstarlığa yükselişini anlatıyor. 

"Beyaz perdeye ilk uyarlanışı değil"

Sony Pictures ve Tom Hanks'in yapımını üstlendiği yeni biyografik film King'in hayatının beyaz perdeye ilk uyarlanışı değil. 1996 yapımı Allison Anders filmi Grace of My Heart filmi King'in kariyerine ve hayatını odaklanmıştı. Başrolünde ise Illeana Douglas yer almıştı. Henüz başka bir oyuncu kadrosu açıklanmazken sevilen müzikal emin ellerde. Yapımın senaryosunu, Lisa Cholodenko 2010'da The Kids Are All Right filminde birlikte çalıştığı, iki Altın Küre ve bir Oscar adaylığı kazanan Stuart Blumberg ile birlikte kaleme aldı. Tom Hanks, Gary Goetzman ve orijinal müzikalin yapımcısı Paul Blake ile birlikte yapımcı olarak görev yapacak.

Carole King

Beş yıl boyunca Broadway'de yayınlanan ve yıldız Jessie Mueller'in başrol performansıyla Tony Ödülü kazandığı popüler müzikalde yer alan şarkılardan bazıları arasında (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, You've Got a Arkadaş, Dünyanın Hareket Ettiğini Hissediyorum ve Eylül'e Kadar Yağmur Yağabilir yer alıyor. 

En üretken kadın müzisyenlerden biri

Pop müzik tarihinin en üretken kadın müzisyenlerinden biri olan Amerikalı söz yazarı ve şarkıcı olan Carole King, 1960'larda, ilk kocası Gerry Goffin ile birlikte profesyonelce şarkı yazmaya başladı. 70'lerde solo şarkıcı olarak performans göstermeye başladı ve piyano becerilerini de sergilediği çeşitli konserlere ve canlı şovlara katıldı. Yıllar boyunca 25 solo albüm çıkardı ve dört 'Grammy' ödülü kazandı. Ayrıca 'Rock and Roll Onur Listesi'ne ve' Songwriters Onur Listesi'ne dahil edildi. Yaklaşık 1000 sanatçıya hizmet veren 400'den fazla şarkı yazdı. 1996 yılında 'Kalbimin Zarafeti' başlıklı yarı biyografik film, diğer şarkıcıları ünlü yapan ve King’in hayatına gevşek bir şekilde dayanan söylenen genç bir söz yazarı hikayesini anlattı.