Louvre Müzesi, aralarında 100 milyon dolarlık bir mücevher hırsızlığının da bulunduğu bir dizi olayın ardından 17 Haziran Çarşamba günü yaptığı açıklamada müzenin eskiyen tesislerini modernize etmek için fon bulmakta zorlandığını söyledi.
Louvre Müzesi'nin yeni direktörü Christophe Leribault "Heybetli görkemine ve personelinin günlük bağlılığına rağmen Louvre'un gücü tükeniyor. Ekipman ve altyapısı yaşam döngüsünün sonuna ulaşıyor" dedi.
"Yatırım açısından engellerle karşı karşıyayız"
18. yüzyıl sanatında uzmanlaşmış bir sanat tarihçisi ve müze yöneticisi olan Leribault, selefinin ekim ayında imparatorluk mücevherlerinin gün ışığında çalınması nedeniyle istifa etmesinden sonra şubat ayında yönetimi devraldı.
Leribault, "Binayla ilgili acil durumlar birikiyor ve yatırımlar açısından bir engelle karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.
Müze, gelir kaybına neden olan tekrarlanan grevler, 10 milyon euroya mal olabilecek bir bilet dolandırıcılığı planı, su sızıntısı ve diğer bakım sorunlarıyla mücadele ediyordu.
Kaynak: Gazete Oksijen
