Dünyanın dört bir yanındaki koroları buluşturacak olan Dünya Koro Müziği Sempozyumu, bu sene 25-30 Nisan arasında İstanbul’da gerçekleşecek. AKM, Akbank Sanat ve Borusan Sanat başta olmak üzere, 11 farklı Beyoğlu mekanında gerçekleşecek olan etkinlikte yüzlerce sanatçı ve akademisyen sahne alacak. Özellikle yurt dışından gelen ödüllü koroları, St. Antuan Kilisesi, Akbank Sanat, Borusan Müzik Evi, Atlas Sineması gibi Beyoğlu’nun farklı noktalarında ağırlayacağız. Sempozyumun sözcülüğünü üstlenen Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem sorularımızı cevapladı.
Bu sempozyumun önemi nedir?
İstanbul’un tarihi ve kültürel açıdan zenginliği düşünüldüğünde böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapması çok önemli. Sempozyuma katılan sanatçılar ve akademisyenler, İstanbul’daki yerel korolarla bir araya gelerek, bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklar.
Sempozyumun bu seneki teması Değişen Ufuklar. Nasıl bir hedefiniz var?
Değişen Ufuklar’ın amacını dünya genelinde koro müziğinin ve birlikte şarkı söylemenin geleceği ile ilgili değişen trendleri keşfetmek gibi düşünebiliriz. 28 farklı ülkeden gelen konuşmacı ve 2 bin 500’den fazla koro sanatçısı, kendi kültürlerindeki müzikal farklılıkları ve benzerlikleri paylaşacaklar.
Siz Devlet Çoksesli Korosu’nun şefliğini yapıyorsunuz. Türkiye’nin önemli koroları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkiye’de koro müziği oldukça köklü bir geçmişe sahip; ülkemizde birçok değerli korist, koro bestecisi ve şefi yetişti. Geleneksel Türk müziği formlarının yanı sıra, farklı türlerde de koro müziği icra ediliyor. Üstelik çalışanların sayısı da her geçen gün artıyor. Dünya Koro Müziği Sempozyumu’nda yer alacak Türkiye’nin önde gelen koroları, ülkemizin zengin koro müziği geleneğini yansıtacaklar.
Haber Giriş: 21.04.2023 04:30 | Son
Güncelleme: 21.04.2023 04:31
Dünyanın önde gelen koroları bir araya geliyor
Dünya Koro Sempozyumu 25-30 Nisan arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Binden fazla sanatçı sahneye çıkacak