26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.09.2022 04:30 | Son Güncelleme: 10.11.2022 17:17

Efsanevi çiftin son derece adaletsiz aşkı

Disney+ dizisi Fosse/Verdon, tarihe geçen müzikallerin yönetmeni Bob Fosse ve ünlü dansçı Gwen Verdon’ın fırtınalı ilişkilerini anlatıyor
Efsanevi çiftin son derece adaletsiz aşkı

Broadway tarihinin en verimli ortaklıklarından biri olan Bob Fosse/Gwen Verdon bizlere, Cabaret ve Chicago başta olmak üzere unutulmaz eserler hediye etti. Dizinin bu ikiliyi anlatan ve bir ileri bir geri giden hikayesi, 1969’da Fosse’nin ilk filmi Sweet Charity’nin gösterime girmesinin ardından başlıyor. O zamanlar Gwen ve Bob ayrılmaz bir ikili şeklinde. Fosse’nin filmi ilgiyle karşılanmış ama kariyeri henüz yerine oturmamış. Diğer yandan ödüllü ve başarılı bir sanatçı olan Verdon’ın forsu yerinde. Ardından Fosse’yi kariyer merdivenlerini tırmanmasını, Verdon’ın da ona destek olurken giderek sanatından ve kendinden uzaklaşmasını izliyoruz.

Bob Fosse 1972’de Cabaret ile Oscar aldı. Aynı yıl iki Tony, üç de Emmy kazandı ve şaha kalktı.1974’te Lenny ve All That Jazz de en iyi film dalında aday gösterildi. Üstüne bir de Broadway’de Chicago’yu sahneledi. Müthiş bir dahi olduğu apaçık. Diğer yandan tüm bunlar olurken o başarıda en az onun kadar payı olan Verdon’ın emeği yok sayıldı. Örneğin dizide 1973’te Fosse (Sam Rockwell) Cabaret için Oscar alırken, Verdon (Michelle Williams) töreni evde kızları Nicole’la birlikte televizyondan izliyor.