08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.07.2024 09:45 | Son Güncelleme: 11.07.2024 09:51

Hafta sonu için İstanbul rehberi (12-14 Temmuz)

Hafta sonu evde durmak istemeyen tiyatroseverler için Bir Baba Hamlet, pop müzik severler için Sertab Erener ve keyifli zaman geçirmek isteyenler için Ada’da Akustik şehirde sizleri bekliyor. Daha fazlasını isteyenler için ise çeşitli konser, podcast, mekan ve ekran önerileri...
Hafta sonu için İstanbul rehberi (12-14 Temmuz)

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Tiyatroseverler için haftanın komedi oyunları:

  • Sebastian Seidel'in özgün metni, Yücel Erten'in çevirisiyle dikkat çeken, Emrah Eren'in yönettiği Bir Baba Hamlet, Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu'nun oyunculuklarıyla 12 Temmuz'da Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda seyirciyle buluşuyor.

  • Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar, Melisa Varol ve Ali Okumuş'un oyunculuklarıyla sahneye taşınıyor. Haybeden Gerçeküstü Aşk, 14 Temmuz'da Mall of İstanbul MOİ Sahne'de perde açıyor. Bu iki kişilik oyun, kadın erkek ilişkisinin başlangıcından bittiği yere kadar olan sürecini konu alıyor.

Haftanın stand up gösterileri:

  • Yıllardır çeşitli alanlarda var olmayı deneyimleyen Ayşe Melike Çerçi, “şimdi değilse ne zaman” diyerek, ilk kez gerçekleştireceği tek kişilik gösterisiyle 13 Temmuz'da BKM Mutfak Comedy Club Kadıköy'de seyirci karşısına çıkıyor.

Eğlenceseverler için haftanın beklenen konserleri:

  • Wicked Game şarkısıyla sevilen rock’n roll’un dünyaca ünlü romantik prensi Chris Isaak, 31. İstanbul Caz Festivali için ilk kez 12 Temmuz'da Harbiye Açıkhava konseriyle Türkiye'ye geliyor.

  • Türkiye’de hatrı sayılır bir kitleye sahip, Balkanların en tanınmış besteci ve şarkı yazarlarından Goran Bregovic, Wedding and Funeral Band ile birlikte 12 Temmuz'da Maximum UNIQ Açıkhava sahnesine geliyor.
  • Kaan Tangöze'nin geniş aralıklı vokal performanslarıyla birlikte Amerikan grunge ve alternatif rock türlerini Türkiye'ye özgü arabesk ve halk müziğini birleştiren tarzıyla dikkat çeken Duman grubu, 13 Temmuz'da BtcTurk Vadi Açıkhava’da sahneye çıkıyor.

Pop müzikseverler için konserler:

  • Türkiye’nin en güçlü vokallerinden Sertab Erener, 12 Temmuz'da BtcTurk Vadi Açıkhava'da unutulmaz şarkılarını İstanbullu hayranlarıyla seslendirmeye hazırlanıyor.

Rock müzikseverler için konserler:

  • Rock müziğin en sevilen isimlerinden Teoman, 13 Temmuz akşamı Harbiye Açık Hava Tiyatrosu sahnesinde dinleyenleriyle buluşuyor.

Keyifli zaman geçirmek isteyenler için etkinlikler:

  • Burgazada’nın ilk akustik müzik festivali Ada’da Akustik 14 Temmuz'da Anıhisset sloganıyla Cennet Bahçesi Burgazada’da gerçekleştiriliyor. Festivale Tuna Kiremitçi, Sera Savaş, Berkant Ali ve Nehir Yıkık gibi isimler katılıyor.
  • İstanbul Caz Festivali kapsamında Caz Vapuru, 14 Temmuz'da Kabataş İskelesi'nden yola çıkıyor. Konuklar Kabataş İskelesi’nde İstanbullu swing topluluğu Brassist’in neşeli müziğiyle karşılanıyor ve tur boyunca farklı caz melodilerinin yanı sıra Rus caz grubu The Big Rhythm’in karşı konulamaz ritimlerine eşlik ediyorlar. Cazın kalbinin Beyoğlu’nda attığı bir dönemin temsilcisi Lale Plak’tan Hakan Atala ile Erdal Akkaş ve Shangri La’nın DJ setleri ise vapuru bir dans pistine çeviriyor.

Sinemaseverler için haftanın vizyona girecek filmleri:

  • 1996 yılında gösterime giren Twister’ın bağımsız bir hikâyeyi konu edinen devam filmi, Kasırgalar (Twisters) 12 Temmuz'da vizyona giriyor. Daisy Edgar-Jones, Glen Powell, Anthony Ramos'un oynadıkları film, hortumların muazzam gücünü tahmin etmeye ve muhtemelen ehlileştirmeye çalışmak için bir araya gelen iki farklı ekibin hikayesini anlatıyor.
  • Scarlett Johansson, Channing Tatum, Jim Rash'ın başrollerini paylaştığı Beni Ay'a Uçur (Fly Me to the Moon) 12 Temmuz'da vizyona giriyor. Film, NASA’nın tehlikeli bir Ay’a iniş görevinde yaşanabilecek terslik ihtimali üzerine sahte bir Ay'a iniş videosu hazırlanması sırasında yaşanan olayları konu ediyor.

Lezzet ve eğlence tutkunları için mekan önerileri:

  • Taksim’in yaşayan güzelliklerden biri olan; atmosferi ve kalabalığı dikkat çeken Bova Sahne’de ülkenin en iyi caz müzisyenlerini konuklarıyla buluşturmaya bu yaz da devam ediyor. Bova, en iyi caz müzisyenleriyle her gece canlı caz müziğini sergilerken, sahne almak isteyen gönüllü müzisyenleri de Jam session gecelerinde sahnede ağırlıyor. instagram.com/bova_sahne
  • Ulus sırtlarında, yeşillikler içinden Boğaz Köprüsü’ne bakan konumu ile her akşam yemeğinde dolu olan birkaç restorandan biri olan Sunset Grill&Bar, bu yaz Dünyaca ünlü şef Hiroki Takemura önderliğinde New Japanese Cousine stili yemeklerini menüsüne ekliyor. 2015 senesinden beri Fabrice Canelle’ e emanat olan mutfak aynı zamanda Sunset, Kaliforniya Mutfağı’nı ve Sushi Bar’ı İstanbullularla ilk kez tanıştıran restoran olarak dikkat çekmeye devam ediyor. instagram.com/sunsetgrillbar

Memet Özer'den mekan önerileri

Restoran Modern

İstanbul Modern'in terasında özellikle yaz ayları için biçilmiş kaftan. Tatlı serinliği, muhteşem manzarası ve Türk mutfağının modern yorumları ile Cuma akşam yemeği için kesinlikle tavsiye ederim.

Arşipel Bebek

Hisar set üstünden Boğaz'a bakarak lezzetli deniz ürünleri deneyebileceğiniz popüler bir mekan. Özellikle açık ateş ve fırın yemeklerini tavsiye ederim. Keyifli bir Cumartesi akşamı için öneririm.

Koço Moda

Tam bir eski İstanbul klasiği. Özellikle geç bir öğle yemeği için mükemmel. Taze mezeleri, yaparak ciğeri ve midye tavası nostaljik bir mekan

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Bildiğin Kadarıyla

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Herkes her şeyi her ayrıntısıyla bilmek zorunda değil elbette. Ama bildiği kadarını mikrofonda anlatmak da biraz cesaret işi aslında. Erman Arıcasoy ve Caner Dağlı da gözlerini karartarak bu yola girmiş. Özellikle radyoseverlerin yakından tanıdığı bu ikili için bu yayın çok da sürpriz değil zaten. Onlar her hafta bir konu hakkında sadece bildikleri kadarıyla konuştuklarını söylüyorlar ama dinleyenleri her şeye ikna edebilme ihtimalleri olduğunu da unutmamak gerek.

Modern Dünyada Hayatta Kalma Rehberi

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Modern dünyada artık hepimizin benzer sorunları ve hepimizin cevaplar aradığımız benzer sorularımız var. Günümüzün zorluklarına karşı nasıl ayakta kalabiliriz? Kendimizi ve çevremizi nasıl daha iyi anlarız? Uzman Psikolog Ayhan Asar, bu sorulara cevaplar arayanlar için rehber olabilecek bir yayınla karşımızda. Bu podcast, iyi yaşamın sırları için pratik öneriler vaat ediyor.

İşler Nasıl Gidiyor?

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

İnsan kaynakları profesyoneli Berna Aksoy, tipik kariyer önerileri yerine profesyonel hayatın öngörülemezliğine arka kapıdan giriş yapmanızı sağlayacak tavsiyeler vermek üzere yola çıkmış. Bu yayında maaşların garip mantığından yapay zekanın mesleki kaderlerimize şüpheli etkilerine kadar çalışma hayatının tam içindeki birçok kavram derinlemesine irdeleniyor.

Just Ingredients (İngilizce)

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Aynı isimli Instagram hesabıyla hatrı sayılır bir kitleye ulaşan Karalynne Call, podcast platformlarının da dikkat çeken isimlerinden. Call, doğanın insanların sağlıklı, mutlu ve enerji dolu bir yaşam sürmeleri için gerekli besinleri sağladığına inanıyor ve insanlara beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapmaları için ilham vermeyi amaçlıyor. Daha iyi ve toksik olmayan malzemeler seçmenin ipuçları için de bu yayına şans verilebilir.

Ekran önerileri

Challengers (2024) -AppleTV

Rekabet dolu tenis turnuvasında, ateşli bir aşk üçgeni

Tashi Duncan, Stanford Üniversitesi’nde tenis oynayan başarılı bir sporcudur. Hak ettiği iyi bir gelecek onu beklemektedir. Bu sırada ABD Açık'ta çift şampiyonluğunu kazanan Patrick Zweig ve Art Donaldson adındaki iki genç erkek, hayran kaldıkları Tashi ile tanışır ve yakınlaşır. Ancak aralarındaki dengesiz ilişki ile tenise olan tutkuları, hırsları iç içe geçer ve arkadaşlıklar bozulmaya, şiddetli tartışmalar artmaya başlar. Bir süre sonra Tashi'nin yaşayacağı talihsiz sakatlık da oyuncu kariyerini bitirir ve onu antrenör olmak zorunda bırakır. Challenger turnuvasına kocası Art’ı hazırlamaktadır artık. Art’ın rakibi ise eski dostu Patrick olur. Challengers, sadece zaferi değil aynı zamanda üçlü arasında tüm yaşananları da ekranlara taşımayı beceriyor.

Filmin üçlüsünü ise Emmy ödüllü oyuncular Zendaya (Euphoria, Dune, Spider-Man serisi, Malcolm & Marie) ile Josh O’Connor (The Crown, Emma., La Chimera, God’s Own Country) ve Mike Faist (West Side Story, The Bikeriders) canlandırıyor. Her filminde bambaşka bir atmosfer yaratan, insan ilişkilerindeki tüm detayları anlatmaya özen gösteren Luca Guadagnino da (Call Me By Your Name, Suspiria, We Are Who We Are) yönetmen koltuğunda yer alıyor. Her şeyin zorlu bir tenis turnuvası ile mi yoksa kontrolden çıkan bir aşk üçgeni karmaşası ile mi ilgili olduğunu merak edenler, önümüzdeki Oscar sezonunda adını bolca duyacağımızı düşündüğümüz Challengers’ı, sinemalardan hemen sonra AppleTV üzerinden (4.99 TL’ye) kiralanıp izlenebilir.

3391 Kilometre (2024) -Prime Video

Aşk uzun mesafeleri de affeder mi? 

Bu yılın Kolpaçino 4 4’lük’ten sonra ikinci en büyük gişeyi yapan yerli filmi. 18 yaşında genç bir kız olan İzmir, Fransa'da yaşayan Ege adında çekici birinden hiç beklemediği bir mesaj alır. Sosyal medya üzerinden tanışmaya başlayan bu iki genç, günlerce sohbet ederler. Aralarında, kilometrelerce mesafe olmasına rağmen engelleyemedikleri güçlü bir bağ oluşur. Ancak uzak yerlerde olmanın getirdiği zorunlu ayrılık, sevgilinin sesini duyamayacağın, dokunamayacağın, beraber vakit geçiremeyeceğin bir ilişkiye dönüştürür her şeyi.

Beyza Alkoç'un büyük bir hayran kitlesine sahip olan aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrollerini; Ahmet Haktan Zavlak (Ömer, Demir Kadın: Neslican, Tozluyaka, Yasak Elma) ve Derya Pınar Ak (Prens, Adım Farah, Hükümsüz, Kar ve Ayı) olmak üzere iki yıldız genç oyuncu paylaşıyor. Uzak mesafe aşkının tüm zorluğunu izlemek isteyenler için Prime Video'da!

The Champion (2024) -Netflix

Bir ''Şampiyon'' nasıl olmalı?

Avrupa'nın en iyi genç oyuncusu seçilen ve daha 20 yaşındayken her şeye sahip futbol yıldızına dönüşen Diego, yaşadığı bir kavga yüzünden yedeğe alınır. Bu asabi karakterini geride bırakması ve davranışlarını düzeltmesi için kulübü, psikoloji profesörü olan Álex'i işe alır. Bu andan sonra, her ikisinin de birbiriyle paylaşacağı ve birbirlerine öğreteceği çok şey olacaktır. İspanya yapımı ilham verici spor filmi, artık Netflix kütüphanesinden izlenebilir.