20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.09.2023 13:03 | Son Güncelleme: 22.09.2023 10:40

Hafta sonu için İstanbul rehberi (22-24 Eylül)

Hafta sonunun ilk gününde bir planınız yok mu? Eğlence severler için Avidan, Rock müzik severler için Vega ve festival tutkunlarına ise Festibağ, şehirde misafirlerini bekliyor. Daha fazlasını isteyenler için ise Oksijen'den çeşitli konser, tiyatro, mekan ve ekran önerileri
Hafta sonu için İstanbul rehberi (22-24 Eylül)

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Tiyatro severler için yeni sezon oyunları:

  • Endless Art Taksim yeni sezona yapımını üstlendiği Mavi Müzikhol oyunu ile başlıyor. Elçin Gürler'in yazdığı, Muharrem Uğurlu'nun yönettiği, Gülşah Yavuz ve İpek Yorulmaz'ın oynadıkları oyun 22 Eylül Cuma günü seyirciyle buluşuyor.

  • Fatih Gençkal'ın kareografisini üstlendiği, bu ülkenin iki farklı köşesinden gelen ve bambaşka öykülere sahip iki sanatçının iki yıla yayılan birlikte çalışma serüvenini sahneye taşıyan Kaçak Çay Performansı, 23 Eylül Cumartesi günü Arter'de seyirci karşısına çıkıyor.

Eğlence severler için:

  • DJ MAG’de 5 kez dünyanın en iyi Dj’i seçilen ve 20 yıldan uzun süren müzik kariyerinde sürekli zirvede yer alan Grammy ödüllü, Ultra Music, Tomorrowland, Untold gibi dünyanın en büyük festivallerinin yıllardır değişmeyen headliner’i Armin Van Buuren, 22 Eylül gecesi Lifepark Sahnesi’ne geliyor.
  • Kendine has şarkıları, şarmant hikayeleri ve enerjik çoklu enstrümantal becerileri arasında mükemmel bir şekilde gezinen Avidan, ICHONOLOGY Solo Tour 2023 kapsamında 23 Eylül'de Zorlu PSM'ye geliyor.
  • Jamaika’da doğup yükselen ve tüm renkleri kucaklayan, dingin ritimleriyle kendini tüm dünyaya sevdiren reggae müziğin Türkiye’deki temsilcileri, KüçükÇiftlik Bahçe Olduğu Gibi Sunar konserleri kapsamında bir araya geliyor. Türkçe reggae denilince akla ilk gelen isimlerden Sattas ve Bosphoroots, Goril, Simba Roots Soundsystem, Ras Memo, C-Fyah, Da Frogg, Özge Ürer ve Kulakkurdu Ohrwurm 24 Eylül'de KüçükÇiftlik Bahçe'de sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Rock müzik severler için:

  • Teoman’ın kariyerinde biriktirdiği çok özel hikâyelere ortak olmak ve en koyu şarkılarının en koyu versiyonlarını dinlemek isteyenler 22 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda bir araya geliyor.

  • Adını mavi ışık yayan Vega yıldızından alan, Türk rock müzik grubu Vega, 23 Eylül gecesi Dorock XL Kadıköy sahnesine çıkıyor.

Klasik müzik severler için konserler:

  • Piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, 23 Eylül akşamı Beşiktaş’ta İstanbul Deniz Müzesinde Güneş Ülke Anadolu isimli eserini seslendirmeye hazırlanıyor.

Caz müzik tutkunlarına:

  • Kültür, sanat ve yaşam ile ilgili üretim ve paylaşım yapmayı seven, kapsayıcılığı temel alan bir topluluk olan fugamundi, anlamlı bağlantılar kurabilmek ve hikâyelerini paylaşabilmek için dinleyenlerini Caz Dinleme Kulübü’ne davet ediyor. fugamundi x Mert Pekduraner caz dinleme kulübü, 24 Eylül'de Bant Mag. Havuz - Bina'da caz severlerle bir araya geliyor.

Festival tutkunlarına:

  • Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, bu yıl 23 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında şehri, cazın farklı renkleriyle 33’üncü kez buluşturuyor. Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen ve Avrupa’nın en prestijli caz festivallerinden biri konumunda olan Akbank Caz Festivali, farklı müzik türlerinin bir araya geldiği programıyla sonbaharı caz müziğiyle karşılıyor.

  • Bağımızda Festival Var düşüncesiyle yola çıkan Festibağ, kültürel zenginliklerimizi modern bir anlayışla birleştiriyor ve sanatın, müziğin ve enfes lezzetlerin harika bir harmanını sunuyor. Keyifli atölyeler ve kıymetli sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek Festibağ, 23 - 24 Eylül'de şehrin en güzel yerlerinden biri olan Swissotel the Bosphorus Chalet Garden'da gerçekleşiyor.

     

33. Akbank Caz Festivali’nde merak edilenler:

  • Son dönemde elektronik müzik alanında ürettiği yeni eserler ve remikslerle DJ’liğe ağırlık veren Mercan Dede, elektronik müzik tutkunlarıyla paylaşacağı bu yüksek ritimli canlı DJ performansıyla 33. Akbank Caz Festivali kapsamında 23 Eylül'de Müze Gazhane'ye geliyor.
  • Jazz-hop Junction dinleyenlerini caz ve hip-hop’ın ortak köklerinden bugüne uzanan bir yolculuğa davet ediyor. İki tür arasındaki etkileşimin izinin sürüleceği Beatmaking Atölyesi'nde yürütücülüğü usta beatmaker, prodüktör, beatmaker ve MC Da Poet üstleniyor. Atölye 24 Eylül'de Kolektif House Moda'da gerçekleşiyor.

Keyifli vakit geçirmek isteyenler için:

  • Bir sıcak hava dalgasının ortasında, uğursuz bir bulut belirir ve beraberinde ölümcül bir asit yağmuru getirir. Birbirinden kopuk bir aile, dünyayı kasıp kavuran bu salgından kaçmak için bir araya gelmek zorunda kalır. Just Philippot'un yönettiği Acide, 22 Eylül'de vizyona giriyor.

İstanbul’un merak edilen yeni mekanları:

  • Geçen yaz Bodrum’da açılan ve deneyen herkesin damaklarında iz bırakan Tuzz İstanbul’a geliyor. Ekim ayında açılması beklenen Tuzz şef Nilay Lale‘nin hazırladığı menüyle adını duyurmaya hazırlanıyor. Dünya mutfağından lezzetler profesyonel yorumlarla yer alacak ünlü restoran, Karaköy Bankalar Caddesi’nde yeni açılan Khai Hotel’in teras katında olacak.

  • Manzarasıyla İstanbul’un en tanınan restoranlarından biri olan Lacivert, bir süredir devam eden tadilatın ardından yeniden servis vermeye başladı. Anadolu Hisarı'nda yer alan, makarna ve deniz ürünlerinin ön plana çıktığı yerel ve uluslararası menüsüyle adından söz ettiren şık restoranda çok sevilen brunch’ları ve akşam yemekleri devam ediyor.

Memet Özer'den mekan önerileri

Zıpkın Arnavutköy

Yeni yerinde ama, hemen eski yerinin yanında sayılır. Artık bir Boğaz klasiği olduğu söylenebilir. Tam da başlık yasağının bittiği bugünlerde, Cuma akşam geçirebileceğiniz harika bir mekan. Deniz mahsullü makarnasını ve bitmediyse Kazandibi tavsiye ederim. Sahibi Erhan Görcüoğlu' nun işine solan aşkı da cabası.

Ginzia

Burası gerçekten büyülü bir yer. Çünkü dekorasyonu ve genel havası ile her daim kalabalık ve eğlenceli. Menü geniş bir Uzakdoğu seçkisi ile oluşturulmuş. Bu bölgelerden gelen şefler tarafından hazırlanıyor. Mutlaka rezervasyon gerekli , eğlence ve yemeği birarada tercih ederseniz Cumartesi akşamları için ideal.

Shelly Arnavutköy

Pazar kahvaltıları için, özellikle sağlıklı içerikler de arayanlar için ideal bir öneri. Smoothie Bowllar, glütensiz seçenekleri ve tabi croissant ve yumurta tabakları ile kesinlikle tavsiye ederim

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Komedyenler Nilüfer’de
Nereden Dinlerim? Spotify, Apple


Podcast mecrasını en iyi kullanan kurumlardan biri olan Nilüfer Belediyesi, özel bir yayınla daha karşımızda. Belediyeyle aynı ismi taşıyan Nilüfer Yüce, manidar şekilde programın da sunucusu. Her hafta farklı bir komedyenle sohbet edilen yayın, stand-up ve komedi dünyasını merak edenler için iyi bir seçenek.

Feminen Perspektif

Nereden Dinlerim? Spotify


Kadınlar arasında güçlü bir topluluk oluşturmak adına, kadın konuları üzerinde konuşulan özel bir yayınla birlikteyiz. Kadınlarla erkeklerin yakın arkadaş olabilme ihtimallerini sorgulayan ya da erkeklere borç veren kadınları tartışan bölüm başlıkları yayının içeriği hakkında bilgi verebilir.

Crime Junkie (İngilizce)

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple


Ailelerinin Agatha Christie romanlarına hayranlığı sayesinde küçük yaşlarda türe ilgi duymaya başlayan çocukluk arkadaşları Ashley Flowers ve Brit Prawat, her bölümü bir televizyon dizisi gibi merakla beklenen bir podcast yayınıyla karşımızda. Her hafta kayıplar, cinayetler ya da seri katiller başlıklarıyla yeni bir hikaye anlatıldığı podcast, mecranın ve türün en popülerlerinden biri.

The New Yorker: The Writer’s Choice (İngilizce)

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple


The New Yorker’ın okuyucularıyla buluşturduğu kurgu hikayelerden seçilen örnekleri yazarlarının sesinden dinliyoruz. Bir hikayeyi aslında hiç kimsenin yazan kişiden daha doğru ve etkileyici tonlayamayacağı düşüncesinden yola çıkan podcast yayınlarında, Ayşegül Savaş gibi bizim için sürpriz isimlerle de karşılaşmak mümkün.

Ekran önerileri

Love at First Sight (2023) Netflix

Londra'ya giden bir uçak seferinde tanışan Hadley ve Oliver, romantik sohbetlerin olduğu eğlenceli bir yolculuk geçirirler. Ama yaşanan talihsiz veda sonrası, birbirleriyle tekrar görüşmeleri neredeyse imkansız hale gelir. Bu imkansızlığı aşabilecekler mi? Five Feet Apart, The Edge of Seventeen, The White Lotus gibi birbirinden başarılı yapımlardaki performanslarıyla bilinen Haley Lu Richardson ve Bohemian Rhapsody filminden Ben Hardy başrolde! Oyuncu kadrosunda ayrıca The Good Place dizisinden Jameela Jamil ve Catastrophe dizisinden komedyen Rob Delaney var. ABD yapımı filmin yönetmeni de Vanessa Caswill.

Class Act (2023) -Netflix

Siyaset, oyunculuk, girişimcilik, müzisyenlik, televizyon programcılığı gibi birbirinden farklı alanlarda öne çıkmış; Paris'in banliyölerindeki yoksul yaşamını geçmişte bırakıp Fransa'nın hırslı ama skandal dolu iş insanlarından birine dönüşen, Bernard Tapie hakkında yedi bölümlük bir dram dizisi. Elle, Everybody Loves Jeanne, School’s Out filmleriyle tanınan Laurent Lafitte ile Joséphine Japy ve Patrick d'Assumçao başrolde!

The Saint of Second Chances (2023) -Netflix

ABD ve Kanada'daki yıllık serilerden Dünya Serisi şampiyonlarından, Amerika Ulusal Beyzbol Ligi franchise sahibi ve organizatörü Bill Veeck'in kariyerini, bir nevi mahveden oğlu Mike Veeck'in hikayesi ele alınıyor.  Veeck’in kişisel hayatı, aile ilişkileri ve beyzbol ile olan bağını, 1979'da gerçekleşen Disko Yıkım Gecesi promosyonunda yaşananların ardından, tekrar güçlendirmeye çalışması konu ediniliyor böylece. ABD yapımı belgeselin yönetmenliğini, Oscar ödüllü Morgan Neville ve Jeff Malmberg üstlenirken; The Newsroom dizisiyle Emmy kazanmış Jeff Daniels anlatıcı olarak yer alıyor.