03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.12.2023 04:30 | Son Güncelleme: 22.12.2023 04:34

Hayallerin ve paylaşmanın güzelliği

Roald Dahl’ın Charlie’nin Çikolata Fabrikası eserindeki Wonka, film oldu. Timothèe Chalamet’nin başrolde olduğu filmin yönetmeni, Paddington filmlerini de çekmiş olan Paul King
Wonka kesinlikle sinemada izlenmesi gereken, eğlenceli, rengarenk ve duygusu yüksek bir aile filmi...
Wonka kesinlikle sinemada izlenmesi gereken, eğlenceli, rengarenk ve duygusu yüksek bir aile filmi...

Roald Dahl imzalı ve tüm zamanların en çok satan çocuk kitaplarından biri olan Charlie ve Çikolata Fabrikası, normalde lüks bir yiyecek olmaması gereken çikolata üzerinden bir sosyal sınıf çatışmasını çocuklu bir fantastik macerayla ele alan nitelikli bir fantastik hikaye anlatır. Charlie’nin adlı yoksul bir ailenin çocuğu dünyanın en ünlü çikolata fabrikasının sahibi Willy Wonka’nın açtığı bir yarışmaya dahil olunca renkli bir macera çıkar ortaya. Kitabın 1971 uyarlamasında Wonka’yı Gene Wilder canlandırmıştı. 2005’teki Tim Burton uyarlamasında da onu Johnny Depp’in biraz ‘garip’ bir yorumu eşliğinde izledik.
Şimdi de iki binli yılların en güzel çocuk/aile filmlerinden sayılan Paddington filmlerinin yönetmeni Paul King’in çektiği müzikalle perdelere tekrar konuk oldu Willy Wonka. Popüler genç oyuncu Timothée Chalamet ‘in canlandırdığı Wonka’nın gençliğini ve ünlü fabrikasını nasıl kurduğunu anlatan rengarenk bir ‘öncesi’ filmi bu.