20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 06.11.2022 20:34 | Son Güncelleme: 06.11.2022 23:20

HBO, dördüncü sezonun ardından Westworld’ü iptal etti

HBO Emmy ödüllü dizisi Westworld’ü artan maliyet ve izleyici azlığı nedeniyle iptal etme kararı aldı. 4. sezonu yayınlanan dizinin iptal edilme gerekçesi olarak HBO’nun yeni ana şirketi olan Warner Bros. Discovery’nin karşı karşıya kaldığı ağır yapım maliyetleri gösterildi
HBO, dördüncü sezonun ardından Westworld’ü iptal etti

HBO, Emmy ödüllü bilimkurgu draması Westworld'ü iptal ettiğini duyurdu. HBO yaptığı açıklamada, "Westwold'ün bu dört sezonunda Lisa (Joy) ve Jonah (Nolan) izleyicileri akıllara durgunluk veren bir yolculuğa çıkardılar ve her adımda çıtayı yükselttiler. Son derece yetenekli oyuncu kadrosu, yapımcıları ve ekibi ile Kilter Films, Bad Robot ve Warner Bros. Television'daki tüm ortaklarımızla birlikte, onlara çok minnettarız. Bu yolculukta onlara katılmak heyecan vericiydi" dedi.

Anthony Hopkins 

Dizinin iptal edilmesinin gerekçesi olarak yüksek maliyeti, azalan izleyici sayısı gösterildi. Dizi ilk yayınlandığında HBO’nun 2014’teki “True Detective”den bu yana en yüksek prömiyer izleyicisini elde etse de reytingleri zaman içinde düşen dizinin 4.sezonu da COVID-19 nedeniyle gecikmişti. Ekim 2016’da ilk sezonu yayınlanan dizinin oyuncu kadrosunda Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Luke Hemsworth, Aaron Paul, Angela Sarafyan ve James Marsden yer alıyordu. Dördüncü sezonda ise kadroya Ariana DeBose, Aurora Perrineau ve Daniel Wu katılmıştı.  Dizinin İranlı-Alman besteci Ramin Djawadi tarafından yaratılan müzikleri izleyiciler tarafından büyük beğeni toplamıştı.