03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.12.2023 16:05 | Son Güncelleme: 20.12.2023 16:10

İsyancılar, büyük savaşa hazırlanıyor!

Süper kahraman evreninin popüler yönetmeni Zack Snyder’dan, yepyeni bir bilim kurgu filmi: Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (2023)! Bugün itibariyle Netflix’te
İsyancılar, büyük savaşa hazırlanıyor!

Harun Kubat

Veldt, genellikle çiftçilikle uğraşanların yaşadığı bir yerleşim yeridir. Ana Dünya’nın baskıcı hükümeti ile emrinde çalışan büyük acımasız ordusu Imperium; galaksinin bir ücra köşesinde, barış ve huzur içinde hayatlarını sürdüren bu yerleşim yerine saldırmaya başlamıştır. Onların kaynaklarını, sırf kendilerini beslemek için talep etmişlerdir. Orada yaşayan masum insanların canı tehlikededir, çaresizdirler. Bu korkunç sürece, tehditlere boyun eğmek istemezler; güçlerini birleştirip kendi mücadelelerini vereceklerdir. Ordunun taleplerini reddederler, böylece büyük bir çatışmanın başlamasına neden olurlar. 

Artık, bundan sonra her an gerçekleşmesi muhtemel savaş için, komşu gezegenlerden gelecek savaşçıların desteklerine ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı karşılayacak kişi ise; koloniye sonradan gelen, geçmişi nedeniyle gizemini koruyan, Imperium'un eski bir üyesi olan Kora adındaki genç bir kadın olacak. Kora, galaksinin her bir yanından, tüm savaşçıları toplamak için elinden geleni yapacaktır. Ve eskiden gelen büyük nefretin, büyük bir çatışmayla sonsuza dek çözülmesini amaçlamaktadır.

Mücadeleyi destekleyenler arasında eski general Titus, hem paralı asker hem de yıldız gemisi pilotu Kai, çiftçi Gunnar, hayvanlarla özel bağ kurma gücü olan Tarak, kılıç ustası Nemesis ve daha birçok savaşçı, şövalye, tüm gücünü göstermeye hazır kişiler bulunmaktadır. Hepsinin tek bir amacı vardır ve o da, kötü düzenin tüm dengesini değiştirmek! ‘’Umut için, onur için, devrim için, her şey için.’’

Tehlikeli evrenin yıldızları

300, Watchmen, Sucker Punch, Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice, Zack Snyder’s Justice League, Army of the Dead filmlerinin ardından Zack Synder, belki de önceki benzer evrenlerden ilham alarak, yepyeni bir evren inşa etmeye hazır. Bu evrende; bolca aksiyon, macera, merhamet beklemeyip kendi güçlerini göstermeye çalışan isyancıların büyük nefreti var. Hikayenin başrolünde Gaspar Noé’nin Climax filmindeki performansıyla da tanınan oyuncu, ünlü dansçı Sofia Boutella var! Ona eşlik edenler arasında da Djimon Hounsou, Michiel Huisman, Sense8’in yıldızlarından Bae Doona, Oscar ödüllü Anthony Hopkins ve Charlie Hunnam gibi bazı isimleri görüyoruz. 

Tüm isyancıların nasıl bir araya geldiğini, güçlerini göstermeye ne kadar hazır olduklarını, baskıya karşı olan bir direnişin temellerini anlatan Rebel Moon’un ilk bölümü A Child of Fire artık Netflix’te yayında. Ve unutmadan, tüm hazırlığın ardından gerçekleşmesi beklenen savaşı anlatacak ikinci bölüm yani The Scargiver ise 2024’te izleyiciyle buluşacak!