20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2023 04:30 | Son Güncelleme: 04.08.2023 23:21

Kevin Spacey Fowler = Olağan Şüpheli

Ünlü oyuncu Kevin Spacey İngiltere’de cinsel taciz suçlamalarından aklandı. Peki uzun zamandır devam eden davalar gerçekten bitti mi? Yoksa Spacey iddia edildiği gibi jüriyi manipüle mi etti?
(Fotoğraf: Getty Images)
(Fotoğraf: Getty Images)

Barış Kaşka / [email protected]

Los Angeles’ın San Pedro Limanı’nda bir patlamanın ardından polis onlarca ceset ile karşı karşıya kaldığında olaydan kurtulan iki failden biri topal ve yarı felçli Verbal Kint diğeri ise komada olan bir Macar’dı. Kint, polis sorgusunda olayları anlatmaya başladığında seyirci büyük bir bilinmezlik ile karşı karşıya kaldığını anlamıştı. Filmin sonunda ise seyirci, Kint’in sadece kendilerini değil aynı zamanda filmin içindeki karakterleri de manipüle ettiğini öğrendiğinde Verbal’ın şu sözlerine sonuna dek hak veriyordu: “Şeytanın en büyük hilesi aslında var olmadığına inandırmaktır.”

1995 tarihli, yönetmenliğini Bryan Singer’ın yaptığı Olağan Şüpheliler filmi Verbal Kint karakterini canlandıran Kevin Spacey’e en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscarı’nı kazandırırdı. Spacey’nin tiyatro oyuncusu olarak başladığı kariyerinde ilk büyük çıkışıydı. Bu başarıyı ardı ardına Amerikan Güzeli, David Fincher’ın yönettiği Yedi ve  Los Angeles Sırları takip etmişti.