24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.05.2023 13:35 | Son Güncelleme: 09.05.2023 14:35

Kral Charles ve Kraliçe Camilla'nın resmi kraliyet portreleri yayınlandı

Buckingham Sarayı, Kral ve Kraliçe'nin portrelerinin yanı sıra kraliyet üyelerinin bir araya geldiği kareleri yayınladı. Prens Harry ve Meghan Markle'ın da kraliyetten ayrılmasının ardından paylaşılan karelerde kraliyet üyelerinin sayısının az oluşu dikkat çekti.
Kral Charles ve Kraliçe Camilla'nın resmi kraliyet portreleri yayınlandı

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta çıkan Kral Charles, geçtiğimiz günlerde düzenlenen taç giyme töreniyle resmen İngiltere'nin hükümdarı oldu. Konsort Kraliçe Camilla ise taç giyme töreninde taç takarak resmen Kraliçe unvanının sahibi oldu.

Kral Charles, 6 Mayıs'ta Wesminster Abbey Kilisesi'nde gerçekleşen taç giyme töreniyle resmen İngiltere'nin hükümdarı oldu. 70 yıl sonra İngiltere'de ilk kez gerçekleşen taç töreni için kraliyet üyeleri bir araya geldi. 

74 yaşında olan Kral Charles, taç giyen en yaşlı hükümdar oldu. Kral, 13. yüzyıldan beri İngiltere krallarının taç giyme törenlerinde kullanılan St. Edward tacını giydi. Konsort Kraliçe olarak anılan Camilla ise, taç giyme töreninin ardından resmen Kraliçe unvanının sahibi olmuş oldu. 

Kraliyet üyelerinin bir araya geldiği resmi portrede, üye sayısının az oluşu da dikkat çekti. Kraliyet uzmanları, yayınlanan karede yalnızca 4 kişinin 70 yaşının altında olduğunu vurguladı.