22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.10.2024 21:18 | Son Güncelleme: 16.10.2024 21:32

Lisansı iptal edilen Açık Radyo karasal yayınını sonlandırdı

Açık Radyo'nun karasal yayını ve buna bağlı sürdürülen internet yayını bugün itibarıyla sona erdi. Radyonun genel yayın yönetmeni Ömer Madra, "Dinleyicilerimizi, destekçilerimizi ve kamuoyunu Açık Radyo için bir kez daha ama bu sefer çok daha net ve gür bir biçimde ses çıkarmaya davet ediyoruz" dedi
Lisansı iptal edilen Açık Radyo karasal yayınını sonlandırdı

Bir ay sonra 30. yayın yılına girecek Açık Radyo, RTÜK kararıyla karasal yayın lisansının iptal edilmesi nedeniyle karasal yayınını ve buna bağlı sürdürülen eş zamanlı internet yayınını bugün saat 13.00 itibarıyla sonlandırdı. 

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra, dinleyicilere, 'Açık Radyo Açık Kalsın!' sloganıyla seslendi. Madra, "Dinleyicilerimizi, destekçilerimizi ve kamuoyunu Açık Radyo için, özgür yayıncılık ve özgür habercilik için bir kez daha ama bu sefer çok daha net ve gür bir biçimde ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bulunduğunuz her yerde radyonuzun sesi olun ve her yerde yüksek sesle söyleyin lütfen: Açık Radyo açık kalmalı. RTÜK kararıyla Açık Radyo’nun “karasal yayın lisansının” iptal edilmesi hangi teknik ya da bürokratik gerekçeye dayandırılıyor olursa olsun, kesinlikle kamunun sesini kısma girişimidir. Tarihe öyle geçecek ve daima öyle hatırlanacaktır" dedi. 

Karasal yayın lisansının iptalinin  radyonun kapanması anlamına gelmediğini dile getiren Madra, "Radyonun yayıncı olarak başvurma hakkı olan farklı lisans biçimleri mevcut ve bunlardan biri ile yayının sürdürülmesi planlanıyor. Ayrıca karara karşı yürütmenin durdurulması istemli dava açılmış olup, hukuki süreçler halen devam etmektedir" diye konuştu.