16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.07.2024 21:05 | Son Güncelleme: 28.07.2024 21:09

Marvel Deadpool & Wolverine ile zirveye döndü: Gişede 205 milyon doları devirdi

Marvel zirveye geri döndü. Cuma günü vizyona giren Deadpool & Wolverine gişe rekorlarını alt üst ederek sadece ABD'de 205 milyon dolarlık bilet satışıyla bu yılın 17 yaş ve üzeri (R-Rated) en iyi çıkış yapan sinema filmi oldu. Analistler 160 ila 180 milyon dolarlık açılış hasılatı bekliyordu
Marvel Deadpool & Wolverine ile zirveye döndü: Gişede 205 milyon doları devirdi

Comscore'un kıdemli medya analisti Paul Dergarabedian, "Deadpool & Wolverine'in muhteşem çıkışı, tüm ezberleri bozdu" dedi.

Film uluslararası alanda 233,3 milyon dolar elde ederek tüm hafta sonu için tahmini küresel gişe hasılatını 438,3 milyon dolara çıkardı. "Deadpool & Wolverine" MCU (Marvel Sinematik Evreni) çatısı altında gösterime giren 34. film ve Disney yapımı filmler arasında Amerikan Sinema Filmleri Derneği'nden R notu alan ilk film oldu.

MCU büyüyor

Her ikisi de R ile derecelendirilen önceki iki Deadpool filmi 20th Century Fox tarafından üretilmiş ve gösterime girmişti. Disney 2019'da şirketi satın alarak X-Men ve Fantastik Dörtlü'yü Marvel portföyüne geri getirdi.

MCU'daki önceki girişlere benzer şekilde, "Deadpool & Wolverine" hayranların coşkusundan yararlandı. İzleyiciler spoilerlardan kaçınmak için filmi ilk hafta sonunda görmeye hevesliydi. Disney filmin içeriğinin çoğunu gizli tuttu ve ilk gösteriminden önce sınırlı basın gösterimi sağladı.

Pandemi sonrası kırılma noktası

"Deadpool & Wolverine"in güçlü açılışı, MCU için pandemi sonrası gişe düşüşünün ardından geldi. Disney son yıllarda süper kahraman temalı yayın içerikleriyle kahraman sayısını oldukça artırdı, ancak bu artış gişede karşılık bulamadı ve kalitedeki düşüşün önünü açtı.

Box Office Theory'nin kurucusu ve sahibi Shawn Robbins, "Rekor kıran bu çıkış, Marvel ve Disney'in içerik gerektirdiğinde kanatlarını biraz açabileceklerini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda Marvel hayranlarının ve sıradan izleyicilerin hala istekli olduklarını da gösteriyor" şeklinde konuştu.

Robbins sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deadpool ve Wolverine"in açılışı, Marvel'in güncellenmiş bir film listesini ortaya koyan ve hayranlara serinin önümüzdeki yıllarda nereye gideceğine dair bir fikir veren San Diego Comic Con paneliyle aynı zamana denk geldi. Yeni Captan America'lı Sam Wilson'ın Thanos'la mücadelesinin ardından dağılan Yenilmezler'i yeniden bir araya getirmeye çalışması ve Robert Downey Jr. tarafından canlandırılacak olan Doctor Doom'un gelişinin beklenmesi de buna dahil"

Robbins ayrıca "Her film duruma göre değerlendirilmeli ama Deadpool & Wolverine bu hafta sonu Comic Con'da yapılan duyurularla birlikte, serinin geneline yönelik heyecanı yeniden canlandırabilecek önemli adımlara işaret ediyor" dedi.