29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.07.2023 10:35 | Son Güncelleme: 03.07.2023 11:33

Morgan Wallen'ın Last Night'ı yılın şarkısı olmaya aday

Morgan Wallen'ın Last Night single'ı bu yıl 12 hafta boyunca Billboard Hot 100 listesinde zirvede yer aldı. Last Night, Miley Cyrus'un Flowers şarkısını geride bırakarak yılın en çok liste birinciliği elde eden şarkısı oldu
Instagram/morganwallen
Instagram/morganwallen

Morgan Wallen'ın rekor kıran 2023 albümü One Thing at a Time'dan çıkan single'ı Last Night, Billboard Hot 100 listelerinde toplam 21 hafta kaldı ve bu haftaların 12'sinde 1 numarada yer aldı. Wallen'ın başarısı bununla da kalmadı. Vulture'ın haberine göre One Thing at a Time, 30 yılı aşkın bir süredir bir country albümünün 1 numarada en uzun kalan albüm oldu ve Luminate'in bu yılın başlarında açıkladığı üzere, One Thing at a Time'ın yayınlanmasıyla birlikte country türünün tek başına ilgi görmesine yardımcı oldu ve çalınan her beş şarkıdan biri Wallen'ın albümünden yayınlandı.

En uzun süre bir numarada kaldı

Wallen'ın Last Night adlı single'ı bu yıl Billboard'un Hot 100 listesinde en uzun süre bir numarada kalarak Miley Cyrus'un Flowers şarkısını geride bıraktı ve yılın en çok bir numarada kalan şarkısı oldu. Cyrus'un kısa süre önce yayımlanan sekizinci stüdyo albümü Endless Summer Vacation'ın çıkış single'ı Flowers, Billboard Hot 100 listesinde 23 hafta boyunca yer almıştı.

Country türünün popülaritesinde artış

Wallen'ın bu yılki listelerdeki başarısı, bazılarının Covid-19 salgınının başlangıcında konser salonları ve barlar kapanırken endişelendiği country türünün popülaritesinde bir artışa işaret ediyor. Ancak Time'ın haberine göre, pop, hip-hop ve Latin müzik türlerinin hepsi başlangıçtaki ortalamalarının altında kalırken, country müzik rekor sayıda dinlenmeye ulaştı. Spotify da 2019 ve 2022 yılları arasında küresel country türünün dinlenmesinin yüzde 60'tan fazla arttığını duyurdu. Billboard'a göre Last Night 2020'lerde Country Airplay'de en az beş hafta zirvede kalan sadece altıncı şarkı oldu ve şarkının bu yılki liste başarısı, country türünün Hot 100 ilk 10'daki payını on yıldan uzun bir süredir en yüksek seviyesine çıkardı.