15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.06.2023 10:20 | Son Güncelleme: 27.06.2023 10:28

Elton John'dan görkemli veda

Müzik kariyerine sonlandırmaya hazırlanan Sir unvanlı Elton John, İngiltere'de son kez sahne aldı. Glastonbury Festivali'nin kapanışını yapan şarkıcı 7.7 milyon izlenme ile tarihe geçti
Elton John'dan görkemli veda

Farewell Yellow Brick Road adlı turnesiyle 50 yıllık kariyerine son verme kararı alan İngiliz şarkıcı Elton John, Glastonbury Festivali'nin kapanışını yaparak İngiltere'deki son konserini gerçekleştirdi. 76 yaşındaki efsane şarkıcı, konserin açılışını Pinball Wizard ile yaptı. Glastonbury’de sahne alacağını hiç düşünmediğini belirten John, 2 saat süren konserde 120 binden fazla hayranına Your Song, Tiny Dancer ve Rocket Man gibi klasikleşmiş şarkılarını seslendirdi.

Duygusal konuşma

“Burada olduğum için çok mutluyum. Bu anı hiç unutmayacağım” diyen John, “Bu benim İngiltere’deki son konserim olduğundan bu gece benim için çok özel ve duygusal bir gece” ifadelerini kullandı.

Eleştirmenler, Elton John için "En büyük Glastonbury yıldızı" yorumunu yaptı. 76 yaşındaki müzisyenin ülkesindeki son konserini izleyenler arasında Beatles grubundan Paul McCartney, aktör Andrew Garfield, ve Formula pilotu Lewis Hamilton da vardı. 7.7 milyon kişi de konseri evlerinde izledi. Böylece Elton John bu rakamlarla Rolling Stones ve Paul McCartney'in rekorlarını geçti.

Turne kapsamında 6 konseri daha bulunan sanatçı, son performansını 8 Temmuz'da İsveç'te gerçekleştirecek.