29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2023 21:50 | Son Güncelleme: 25.09.2023 15:18

Netflix ve Disney Plus'ın yolundan gitti: Amazon Prime Video reklam gösterimine başlıyor

Netflix ve Disney Plus'ın ardından Amazon Prime Video da reklam gösterimine başlıyor. Reklamları görmek istemeyen kullanıcılara yeni bir opsiyon sunulacak ve ek ödeme karşılığında reklam gösterilmeyecek
Netflix ve Disney Plus'ın yolundan gitti: Amazon Prime Video reklam gösterimine başlıyor

Amazon, ABD'de Prime Video kullanıcılarının normal Prime aboneliklerine ek olarak ayda fazladan 3 dolar ödemedikleri takdirde yakında dizi ve filmlerde reklam göreceklerini duyurdu. "2024'ün başlarından itibaren Prime Video içerikleri sınırlı reklamlar içerecek" şeklinde kullanıcılarını uyaran Amazon, bu yeni adımın diğer ülkelere de ilerleyen tarihlerde geleceğini belirtti.

Engadget'in haberine göre bu hamle, Prime Video için önemli bir değişikliği temsil ediyor. Halihazırda Prime aboneliğine ücretsiz olarak dahil olan ya da ayrı olarak satın alındığında aylık 9 dolar olan yayın hizmeti, üçüncü taraf içerikleri (filmler, TV dizileri vb.) ve Amazon Studios tarafından üretilen Amazon Orijinal içeriklerini sunuyor. Bu içerikler arasında The Boys ve The Citadel gibi dizilerin yanı sıra Air, Manchester by the Sea ve The Big Sick gibi filmler de yer alıyor.

Her saat dört dakikalık reklamlar

Amazon, reklamların 'sınırlı' olarak yansıtılacağını söyledi, ancak 'sınırlı' kavramının tam karşılığını paylaşmadı. Ancak şirkete yakın kaynaklar, "sınırlı reklamların" saatte yaklaşık dört dakikalık reklam anlamına gelebileceğini öne sürüyor.

Fiyatlar değişmeyecek

Amazon'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi:

"Prime Video içeriğindeki reklamlar 2024'ün başlarında ABD, İngiltere, Almanya ve Kanada'da, yılın ilerleyen dönemlerinde ise Fransa, İtalya, İspanya, Meksika ve Avustralya'da kullanıma sunulacak. Prime üyeleri için herhangi bir işlem yapılması gerekmiyor. Prime üyeliğinin mevcut fiyatında 2024 yılında herhangi bir değişiklik yapmayacağız"

Amazon Prime Video'nun Türkiye özelinde aldığı bir karar ise henüz yok.