01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.07.2023 13:52 | Son Güncelleme: 20.07.2023 16:52

Netflix'te şifre paylaşımı dönemi sona erdi

Netflix ikinci çeyrekteki karını açıklamasının ardından 100'den fazla ülkede uygulanan şifre kısıtlamasını her yerde uygulamaya sundu
Netflix'te şifre paylaşımı dönemi sona erdi

Netflix geçen yıl test etmeye başladığı şifre paylaşımı kısıtlamasını tüm ülkelerde kullanıma sundu. Dün ikinci çeyrek bilançosunu açıklayan platform, 100'den fazla ülkede uygulanan şifre kısıtlamasının geri kalan tüm bölgelerde de kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Netflix, mayısta gelirinin yüzde 80'inden fazlasının elde edildiği 100'den fazla ülkede ücretli şifre paylaşımı uygulamasını başlattığını anımsatarak her bölgedeki gelirin uygulama öncesine göre yükseldiğini ve kayıt sayısının iptallerin üzerinde gerçekleştiğini kaydetti.

Türkiye'deki bazı kullanıcılarda platformdan uygulamaya dair bir bilgilendirme içeren e-postalar almaya başladı. Buna göre aynı evdeki kişiler bir Netflix hesabını paylaşmaya devam edebilecek ve seyahat ederken çeşitli cihazlarda kullanabilecek. Ancak farklı bir cihazdan aynı hesaba girilmeyecek. Şu anda girmenin bedelinin Türkiye'de ne kadar olacağı belli değil ancak ABD'de bu ücret 8 dolar olarak belirlendi.