26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.09.2022 18:10 | Son Güncelleme: 30.09.2022 18:24

Oksijen'den İstanbul rehberi: 1 Ekim Cumartesi günü için öneriler

Sonbahar kendini hissettirmeye başlamadan önce Ekim ayının ilk gününe keyifli bir başlangıç yapmak için Oksijen'den şehir rehberi: Konser, etkinlik, podcast ve dizi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 1 Ekim Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Melike Şahin Maximum Uniq Açıkhava’da!

İstanbulların buluşma noktası haline gelen Maximum Uniq Açıkhava, yaz boyu yaptığı konserlere son hız devam ediyor. 1 Ekim cumartesi akşamı sahnenin sahibi Melike Şahin olacak. Hayranlarının ezbere bildiği şarkılarıyla enfes bir akşam yaşatacak olan sanatçıyı yemyeşil bir atmosfer içinde dinlemek için geri sayım başladı.

Mustafa Sağır Stand-up Gösterisi

Mustafa Sağır tek kişilik stand-up gösterisi Benim Burda Ne İşim Var? İle 1 Ekim akşamı Zorlu PSM Touche’de olacak. Cumartesi akşamını keyifli bir ortamda, bolca kahkaha atarak geçirmek isteyenler için ideal.  

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Gölgede ve Güneşte

Güncel futbol gelişmeleri ve futbol analizlerine dair bir yayın var karşımızda. Nihat Güven, Onur Özgen ve Fikret Özer kendi tanımlarıyla her hafta kendi futbol gündemlerini tartışmaya açarken, Galeano’nun kemiklerini sızlatmadan futbol konuşmayı deniyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

PES

Dünyanın en iyi komedyenleri olma iddiasında bulunan Seda Yüz ve Pınar Fidan, tam da bu iddiadaki gibi mizahın dularında gezindikleri bir yayın yapıyor. Hafta sonu enerjisine eşlik etmesi için şans verilebilir.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Cezailer - GAİN

GAİN’in yeni yerli yapımı Cezailer Rosenhan Deneyi’ni konu alıyor. Başrollerini psikiyatrist Mert Güngel rolünde Yiğit Özşener ve Klinik Şefi Menderes olarak Rıza Kocaoğlu’nun paylaştığı dizinin türü kara mizah ve gerilim arasında gidip geliyor. Rejide ise, dizinin senaryosunu Ayberk Çınar ile birlikte yazan yönetmen Murat Can Oğuz’un imzası var.  

Başarılı psikiyatrist Mert Güngel, seneler önce yapılan ünlü deneyi tekrarlamak amacıyla, hasta numarası yaparak kendini bir psikiyatri kliniğine kabul ettirir. Ancak Mert cezai ehliyetini kaybetmiş, cinayet zanlılarının yattığı bir koğuşa düşmüştür. Beklentisi bir süre sonra normal olduğunun anlaşılmasıyla dışarı çıkmaktır. Ama normal nedir? Kimdir? İçeridekiler mi yoksa dışarıdakiler mi? İşte bunu Mert’in hikayesi üzerinden hep birlikte sorguluyoruz.  

Dizinin sağlam bir oyuncu kadrosu var. Ushan Çakır – Nazif adında bir şizofreni hastası, Şerif Erol – alzheimer Fuat Bey’i, Ethem (Görkem Kasal) ise Mert’in antisosyal kişilik bozukluğundan muzdarip oda arkadaşını canlandırıyor. Yumuşak mizaçlı doktor Gamze (Esra Bezen Bilgin), depresyon ve intihara meyilli Sarp (Onur Ünsal), hemşire Simge (Hayal Köseoğlu) , kleptoman Can (Hakan Karsak) da dikkat çekici diğer karakterler. Cezailer 6 bölümden oluşuyor. Bölümler 40 dakika.  Cezailer yenilikçi anlatımı, mizanseni, müzikleri, kurgusu ve duygudaşlık kurabileceğiniz oyunculuklarıyla heyecan verici bir yapım.