27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.06.2023 10:00 | Son Güncelleme: 09.06.2023 11:38

Oksijen'den İstanbul rehberi: 10 Haziran Cumartesi günü için öneriler

Hafta sonu haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 10 Haziran Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Bestenigar Yokuşu

Polisiye türünün kara mizahla harmanlandığı, Nazan Demir, Bahadır Karaca ve Hasan Demirci'nin oynadıkları Bestenigar Yokuşu, 10 Haziran'da Think House'da seyirci karşısına çıkıyor. Oyun seyirciyi, aşk ve cinayet döngüsünün içindeki gerçekleri keşfetmeye davet ediyor.

Simge Sağın

Jolly Joker Yaz Konserleri ile  bu kez Gaziantep Açık Hava’da  müzikseverlerle buluşturuyor. 10 Haziran akşamı Simge konseri gerçekleşecek. Jolly Joker farkıyla izleyeceğiniz konserin biletleri  Biletix ve Anteporg gişesinde

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

 

İklim Habercileri

Nereden Dinlerim?: Spotify, Apple

İklim krizi şimdi ve burada, yüzleşmek için artık vaktimiz kalmadı. Ama artık iklimi değil, onu alt üst eden sistemi değiştirmemiz gerekiyor. Yanan ormanlardan kentleri vuran sellere, ekonomiden politikaya, okyanuslardan bozkırlara, fabrika bacalarından trafiğe, stadyumlardan üniversite kampüslerine hayatın her alanını etkileyen krize dair güncel haberler bu yayında bir arada. Barış Doğru ve Bulut Bagatır’ın hazırlayıp sunduğu programradyoda kaçıranlar için podcast platformlarında.

Kaçık Prens

Nereden dinlerim?: Spotify,Apple

 

Mutluluktan stresle başa çıkmaya, romantik ilişkilerden iş yaşamına günlük hayatın içinden pek çok konu psikolojideki bilimsel araştırmalar ışığında sohbetlerle inceleniyor. Mecranın kıdemli yayınlarından biri olan podcast’te mikrofonda Emre Selçuk, Melih Kavukçu ve Gül Günaydın var.

Memet Özer'den mekan önerisi

Grasidi Grand Hyatt İstanbul

Size şehrin içinde çok farklı bir yer tavsiye edeceğim. Otelin bahçesi içerisinde yer alan Grasidi esasında bir Alaçatı Meyhanesi.  Yemyeşil bir bahçe ve fonda çok keyifli bir Yunan müziği ile kendinizi tatilde hissedebilirsiniz. Taze mezeler ve ızgaradan çıkan balık, ya da etler de cabası. Ege mutfağı sevenler kesinlikle denemeli

Ekran Önerisi

Paradise City – TOD TV

Maske ve Akrep Kral gibi filmlerin yönetmeni Chuck Russell’ın imzasını taşıyan filmde John Travolta, Bruce Willis ve Stephen Dorff gibi oyuncular yer alıyor. Aksiyon dolu filmde babasını öldüren mafyadan intikam almak için Hawai’nin suç dünyasına giren Ryan Swan’ın hikayesini izliyoruz. Afazi hastalığı sebebiyle emekliliğe ayrılan Bruce Willis’in oynadığı son filmlerden.