20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.08.2023 16:41 | Son Güncelleme: 10.08.2023 17:34

Oksijen'den İstanbul rehberi: 11 Ağustos Cuma günü için öneriler

Hafta sonu öncesi haftanın yorgunluğunu atmaya başlamak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 11 Ağustos Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Kibarlık Budalası

Hakan Altıner, Aydan Şener, Burçin Bildik, Damla Cercisoğlu ve Kahraman Sivri gibi oyuncuların aynı sahneyi paylaştıkları, 17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam Mösyö Jourdain karakteriyle hafızalara kazınan Moilere'in Kibarlık Budalası, 11 Ağustos'ta Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde seyirci karşısına çıkıyor.

Sena Şener

Büyüleyici sesiyle son dönemlerin yıldızı en çok parlayan isimlerinden Sena Şener, 11 Ağustos'ta Mask Beach İstanbul'da müzikseverlerle buluşuyor.

Cem Adrian

Müzikte sınırları, tarzları dışlayan, kendini sadece özgür bir müzisyen olarak tanımlayan Cem Adrian, DenizBank Açıkhava Etkinlikleri kapsamında 11 Ağustos’ta Harbiye Açıkhava’da dinleyenleriyle buluşuyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

TazeDirekt Sohbet

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Tuba Şatana'nın “ne yediğini önemseyenlerin iştahını kabartacak” mottosuya hazırladığı podcast, tam da bu tanımın hakkını veriyor. Gıda, tarım, üretici ve tüketici temelinde belirlenen konular, konukların da verimli katkılarıyla alanın meraklılarını tatmin edecek bir içeriğe dönüşüyor.

The Cycling Podcast (İngilizce)

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Yayınlanmış 500’ün üzerinde bölümle mecranın kategorideki en uzun soluklu yayınlarından birini gazeteciler Daniel Friebe ve Lionel Birnie hazırlıyor. Çoğunlukla dünyanın en önemli bisiklet yarışları konuşuluyor olsa da, amatörlerin de ilgisini çekecek olan kamera arkası bilgileri de içerikler arasında.

Memet Özer'den mekan önerisi

Karaköy Lokantası

 

Bir klasik açıkçası. Benim Istanbul' da en sevdiğim restoranların arasında. Taze ve günlük mezeleri, her daim canlı ve sosyal oluşu burayı farklı koşuyor. Sakatat seviyorsanız çok başarılılar, özellikle artık çok da servis edilmeyen beyin ve dil söğüş çok lezzetli. Cuma akşam yemeği için çok uygun. Trafiğe dikkat ve mutlaka rezervasyon yapın.

Ekran önerisi

Heart Of Stone - Netflix

Wonder Woman, Death On The Nile, Justice League, Fast & Furious gibi birçok filmden tanıdığımız Gal Gadot, ABD yapımı yeni bir aksiyon filmi ile karşımızda! Rachel Stone adındaki bir istihbarat ajanının, barışı koruma örgütündeki zorlu görevlerini izleyeceğimiz film de Gal Gadot'ya; Fifty Shades of Grey, Belfast, Barb & Star Go to Vista Del Mar filmlerinden tanıyıp sevdiğimiz Jamie Dornan da 'Parker' rolü ile eşlik ediyor.