06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.05.2023 16:50 | Son Güncelleme: 11.05.2023 16:53

Oksijen'den İstanbul rehberi: 12 Mayıs Cuma günü için öneriler

Hafta sonu öncesi eğlenmeye başlamak isteyenler için Oksijen'den şehir rehberi: Oyun, konser, mekan, podcast ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 12 Mayıs Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Van Gogh

Tiyatrogerçek, Van Gogh'un portresini seyirciyle buluşturmaya devam ediyor. Van Gogh 12 Mayıs'ta Fişekhane Ana Sahne'ye konuk oluyor. Hakan Gerçek'in hem yönetip hem oynadığı oyun, Van Gogh'un resme başlayışından intiharına kadar geçen sürede atölyesinde yaşadıklarını sahneye aktarıyor.

KüçükÇiftlik Park

Rock müziğin popüler gruplarından Athena, kısa sürede Türkçe rap müziğine yeni bir soluk getiren Lil Zey, son dönem rap müziğin iyi isimlerinden prodüktör ve söz yazarı Khontkar ve Türk rock-punk grubu Second, 12 Mayıs'ta KüçükÇiftlik Park'ta bir araya geliyor.

Koku

Malatya’da yetişen nergis çiçeğinin İstanbul’daki farklı yaşamlara olan etkisinin görüleceği film Koku, 12 Mayıs’ta gösterime giriyor. Yönetmenler Yasin Çetin ve Barış Gördağ'ın imzasını taşıyan film, hayatın sıradanlığına karşı direnen bir kadının gözünden yaşamı anlatıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Kreatif Sohbet

Podcast mecralarında tasarım ve sanat alanına adanmış Türkçe yayınların sayısı henüz çok fazla değil. Biraz da bu sebeple, bu kısıtlı alanda iyi hazırlanmış yayınlar bulmak iyi bir şans olarak değerlendirilebilir. Sena Dursun konuklarıyla sergilerden filmlere, iş dünyasından yaratım süreçlerine kadar geniş bir aralıkta dinlemeye değer sohbetler gerçekleştiriyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Biyografik Bilim

Aklın Yolu Düşünce Topluluğu ve Evrim Ağacı tarafından hayata geçirilen bir projenin ürünü olan arşiv niteliğindeki bu podcast, platformların en popüler yayınlarından biri. Bilim insanların kendi ağızlarından hayatlarının anlatıldığı mizanseniyle hazırlanan içerikler, pratik bir referans olarak dikkat çekiyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Octo İstanbul JW Marriott İstanbul

Öncelikle yeni şefi ve yeni menüsünden bahsetmek istiyorum. Sevgili şef Murat Taşdemir mutfağın başına geçti ve menüyü yeniledi. Şef benim ülkede en beğendiklerimden biri. Özellikle deniz mahsülleri ile arası çok iyi. Otelin terasında bulunan Octo muhteşem manzarası ile birlikte Cuma akşam, özel bir yemek için kesinlikle denenmeli.

Fotoğraf: octoistanbul / Instagram

 

Ekran Önerisi

Bottle Rocket - BluTV

Önümüzdeki aylarda Asteroid City adlı yeni filmini izleyeceğimiz Wes Anderson’ın ilk uzun metrajı olan film, bir grup arkadaşın talihsiz soygun denemelerini ve başlarına gelen komik olayları anlatıyor. Amerika’da vizyona girdiği dönem Martin Scorsese’nin kişisel favorisi ilan ettiği ve başrolde Owen Wilson’ın olduğu film farklı bir suç komedisi.