20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.08.2023 11:25 | Son Güncelleme: 12.08.2023 11:28

Oksijen'den İstanbul rehberi: 13 Ağustos Pazar günü için öneriler

Haftanın son günü için henüz bir planınız yoksa Oksijen'den şehir rehberi: Etkinlik, konser, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 13 Ağustos Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz

Metin Zakoğlu’nun akılcı bir metotla sahneye koyduğu Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz tek kişilik interaktif yorumuyla 13 Ağustos'ta Cafe Theatre İstMarin'de seyirciyle buluşuyor.

Two Feet

Özlem dolu vokalini ağır bas ritimleri, gitar riffleri ve derin elektronik süslemelerle dengeleyen New York merkezli şarkıcı, söz yazarı Bill Dess sahne ismiyle Two Feet, 13 Ağustos'ta İstanbul'da KüçükÇiftlik Park sahnesine konuk oluyor.

Gaia Ekho

Elektronik müzik dünyasındaki özgün duruşu ile beğeni kazanan, bu sırada DJ performansına klavye, vokal ve çello da ekleyerek hybrid olarak da müziğine başka bir boyut ekleyen, bugüne dek Monolink, Ameli Paul, Volen Sentir, Rampue, Kermesse, Chris Schwarzwalder, Rodriguez Jr. gibi artistlerle aynı sahneyi paylaşan Gaia Ekho 15 Ağustos’ta Zorlu PSM Vestel Amfi’ye geliyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Podcast Drama

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları ekibi tarafından hazırlanan bu podcast, eğitimli isimlerden çıktığını hemen belli ediyor. Shakespeare hikayeleri serisiyle başlayan yayında dinlemeye değer ve iyi hazırlanmış bir radyo tiyatrosu arşiviyle buluşuyoruz.

Strawberry Spring (İngilizce)

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

1960’lar devriminin en olaylı dönemlerinde, New Sharon College kampüsünde otoriteye ve polisin çabalarına güvenini kaybetmiş bir öğrenci grubu var. İşin içine cinayetler ve olağandışı bir sis de girince, senaryo tamamlanmış oluyor. Stephen King imzalı bu kısa hikayenin seslendirilmiş şekli, türün hayranlarını memnun edecek.

Memet Özer'den mekan önerisi

All Sports Cafe Etiler

İdeal bir Pazar kahvaltı mekanı. Gölge bahçesi, çeşitli kahvaltı seçenekleri ile huzur veren bir yer. Esasında şehrin ilk cafelerinden biri ve yollar içinde çizgisini hiç bozmadı. Gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

Ekran önerisi

The Quiet Girl (2022) - SinemaTV

1981'de İrlanda'nın kırsal bir bölgesinde, ailesi tarafından ihmal edilerek büyütülmüş dokuz yaşındaki Cáit (Catherine Clinch), yaz tatili için gönderildiği akrabalarının evinde hem sevgiyi hem de önemli bir sırrı keşfetmesiyle yaşadıkları anlatılıyor. 72. Berlin Film Festivali'nde prömiyerini yapmasının ardından, 95. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film dalında adaylığın sahibi de olan; başarılı duygusal yapıya sahip İrlanda yapımı filmin yönetmeni ise ilk uzun metraj deneyimi ile Colm Bairéad. Filmin uyarlandığı öykü Foster, Emanet Çocuk (Claire Keegan, Jaguar Yayınları) adıyla bizde de yayımlandı ve çok ilgi gördü.