20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 14.05.2022 01:40 | Son Güncelleme: 14.05.2022 14:43

Oksijen'den İstanbul rehberi: 14 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

İstanbul yılın en güneşli hafta sonunu yaşıyor... Havalar böyle güzelken kendini evden uzaklaştırmak isteyenler, mekan ve kültür-sanat önerilerimize göz atabilir; evde kalmayı tercih edenlerse ekran ve podcast seçkimizi değerlendirebilir. İyi cumartesiler!
Oksijen'den İstanbul rehberi: 14 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Zorlu PSM’de Caz 

Bu yıl otuzuncu yıl dönümünü kutlayan EFG Londra Caz Festivali, İstanbul’daki müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. İngiltere’nin ünlü seslerinden biri olan Jordan Rakei ile konserler serisini başlatan festival çok ses getirecek. Çıkışı hala devam eden sanatçı, en son Grammy adaylığıyla kendinden söz ettirmişti. Bugün Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan açılış konserini kaçırmayın. 

Baby on Fest!

Maximum Uniq Açıkhava’da gerçekleşecek olan Baby On The Fest by Buse Terim, çocuklarıyla vakit geçirmek isteyen herkese yönelik birçok etkinlik sunuyor. Anne ve çocuğa dair her şeyin yer aldığı festival, 14 ve 15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor.  

Fotoğraf: buseterim.com.tr

Tiyatro oyunu: Dalgakıran

Simon Stephens’ın yazdığı ve Çağ Çalışkur’un yönettiği Dalgakıran bu akşam Craft Bomontiada’da sahnelenecek. Serkan Altunortak’ın tek kişilik performansını izleyeceğiniz oyun, hayata inanmakta zorlananların hikayesini anlatıyor. 

Memet Özer'den mekan önerisi

Balıkçı Abdullah

Boğazın en güzel noktalarından birinde, işinde uzmanlaşmış bir marka. Taze balık çeşitleri özenli ve lezzetli servis ediliyor. Özellikle ızgara mevsim balıklarını deneyin derim. Dil balığı varsa kaçırmayın. Avrupa yakasından da tekne servisi veriyorlar.

Fotoğraf: www.balikciapo.com

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

EGED Cast

Engelliler Haftası devam ederken, bilmeyenlerin de mutlaka haberdar olması gerken bir podcast. Eğitimde Görme Engelliler Derneği tarafından hazırlanıyor. Engellilik, eğitim, teknoloji, erişilebilirlik, sosyal yaşam gibi konular ele alınıyor. Engelliler için de, toplumun diğer bireyleri için de farkındalık oluşturması açısından oldukça önemli bir yayın.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Görseller Konuşuyor

Bu podcast aslında Anadolu Ajansı tarafından görme engelliler düşünülerek hazırlanmış. Haberlerin görselleri betimlenerek haber içerikleriyle birlikte paylaşılıyor ve ortaya engelsiz haberler çıkıyor. Ancak araba kullanırken ya da hareket halindeyken, yani ekrana bakılamayan zamanlarda herkes için de iyi bir alternatif.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

Ekran önerisi

Dünyanın En Kötü İnsanı

MUBİ’den izlenebilen, Joachim Trier’in çok sevilen 'Oslo Üçlemesi'nin finali niteliğindeki Dünyanın En Kötü İnsanı, sonsuz seçeneklerle dolu gözüken, her şeyin belirsizlikle tanımlandığı 21. yüzyılın ruhunu kıskıvrak yakalayan bir film.

Norveçli yönetmen, bir kez daha senaristi Eskil Vogt ile güçlerini birleştiriyor ve hayatta ne istediğimizi bulmanın hiç bitmeyen uğraşına dair edebi bir lezzete sahip, duygusal bir öykü yaratıyor. En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında Oscar adayı olan bu güçlü modern zamanlar anlatısı, ana karakteri Julie ve onun yolunun kesiştiği insanlarla, çağımızı anlama çabasının uzun bir süre daha parçası olacak.

Kafası karışık Julie’yi Renate Reinsve harika bir performansla perdeye taşıyor. Cannes’dan aldığı En İyi Kadın Oyuncu ödülü de bunun kanıtı. Aksel rolünde izlediğimiz, Trier’in favori oyuncusu Anders Danielsen Lie ise her zamanki gibi yüreğinize dokunan bir performansla perdede. Çok iyi yazılmış, çok iyi oynanmış ve çok iyi yönetilmiş bir film Dünyanın En Kötü İnsanı.