20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 15.04.2022 00:50 | Son Güncelleme: 15.04.2022 12:14

Oksijen'den İstanbul rehberi: 15 Nisan Cuma günü için öneriler

Tatilin habercisi bu günde, İstanbul'da güneşli seyreden havayı değerlendirmek isteyenler için şehirden etkinlik ve mekan, evdekiler için ise ekran ve podcast önerileri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 15 Nisan Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan konser ve tiyatro önerileri

Charlotte Cardin konseri

Kanadalı şarkıcı Charlotte Cardin, caz ve r&b harmanladığı tarzıyla cuma akşamı Zorlu Turkcell Sahnesi’nde olacak. Sahneyi aldığı andan itibaren müzikseverleri kendi yazdığı şarkılarla özel bir gece yaşatacak olan Cardin’in performası unutulmaz olacak. 

Bir Baba Hamlet

Baba Sahne’nin ödüllü oyunu Bir Baba Hamlet, Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu’nun etkileyici performansıyla 15 Nisan Cuma akşamı sahnede olacak. Sebastian Seidel’in metninden Yücel Erten tarafından uyarlanan oyun, izleyenleri gülmeye davet ediyor. Dünya literatürünün önemli oyunlarından Hamlet’i ilk defa bu şekilde izleyecekseniz! 

Memet Özer'den mekan önerisi

Alef Selamiçeşme

Gerçek bir Urfa mutfağı. Güzel bir iftar için kesinlikle tavsiye ederim. Şef Mehmet Keskinkılıç yöre mutfağına çok hakim. Çiğ köfte denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Ayça ile Ev Hali

Özel radyoların ilk dönemlerini özleyenler için tam bir hazine. Radyo efsanelerinden Ayça Şen ve Toni, evlerinden yaptıkları sabah yayınlarında adeta sansürsüzlüğün keyfini çıkartarak o dönemin radyo tadını hatırlamamızı sağlıyor.

Nereden dinlerim?

Spotify, AppleGoogle

Fidiro Kahvesi

Adı hikayesini anlatıyor aslında. Beğendiğimiz, eleştirdiğimiz ya da bir şekilde üzerine konuşmayı çok sevdiğimiz filmler, diziler ve romanları farklı bakışlardan dinliyoruz. Bazen akademik analizler, bazen eğlenceli muhabbetlerle karşılaştığımız yayında belgeseller de var, Türk dizileri de.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple, Google

Ekran önerisi

All the Old Knives

Casusluk ve gerilim filmi All The Old Knives, Amazon Prime Video’da. Film, Türkiye’den bir havayoluna ait uçağın bir grup terörist tarafından rehin alınması haberiyle başlıyor. Bu olay feci sonuçlanıyor ve CIA, ajanlarından birinin 100'den fazla insanın hayatına mal olan bilgileri sızdırdığını öğrendiğinde emektar casus Henry Pelham'ı CIA'in Viyana merkezindeki eski görev arkadaşları arasındaki köstebeği bulmakla görevlendiriyor. Başroldeki Chris Pine’a Thandie Newton’ın eşlik ettiği filmde CLaurence Fishburne ve Jonathan Pryce da rol alıyor.