27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.07.2023 14:42 | Son Güncelleme: 15.07.2023 14:47

Oksijen'den İstanbul rehberi: 16 Temmuz Pazar günü için öneriler

Haftayı sosyal bir şekilde kapatmak ve pazartesiye mutlu başlamak isteyenler için pazar günü İstanbul'daki etkinliklerden seçmeler, konser, atölye, podcast ve ekran önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 16 Temmuz Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Mabel Matiz

Mabel Matiz, 16 Temmuz akşamı, Atlantis Yapım organizasyonu ile Turkcell Vadi Sahnesi'nde dinleyicisiyle buluşuyor.

Burda Olan Burda Kalır

Sosyal medyada paylaşımları ve Burda Olan Burda Kalır adını verdikleri YouTube kanalları ile çok beğenilen Can Yılmaz ve Zafer Algöz, aynı adı verdikleri ve farklı içerik ile gerçekleştirdikleri iki kişilik stand-up gösterileriyle 16 Temmuz'da Marmaris Amfitiyatro’ya geliyor.

 

Caz Vapuru

Caz Vapuru bu kez 30. İstanbul Caz Festivali için yola çıkıyor. Cıvıl cıvıl bir yaz havasında caz, swing ve eğlencenin kaptanlığında gezintiye çıkacak Caz Vapuru, 16 Temmuz saat 11.00’de Kabataş İskelesi’nden demir alıp Anadolu Kavağı’na kadar tüm Boğaz hattını seyrettirmeye hazırlanıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Airbnb Hakkında Her Şey

Nasıl başlanır? Maliyet kalemleri nedir? İlan nasıl verilir? Dilek Tarkan, super host olduğu Airbnb hakkında tecrübelerini ve öğrendiklerini paylaşıyor. Evini paylaşmak konusunda düşünce aşamasında olan ama karar veremeyenler için iyi bir kaynak olabilir.

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Only Murders in the Building (İngilizce)

Steve Martin, Martin Short, ve Selena Gomez’li dizi aslında bir podcast üzerine kurulu. Diziyle paralel ilerleyen bu podcast için de tam olarak dizinin mikrofon arkası denebilir. Elizabeth Kener ve Kevin Lawn, oyuncuların ve ekibin konuk olduğu bölümlerle dizideki cinayetler hakkında ipuçları toplamaya çalışıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Bebek Kahve

Tam bir İstanbul klasiği. Çok kalabalık olmasına rağmen Pazar kahvaltılarının değişmez mekanı. Söğüş tabağı, her daim taze ve lezzetli. Gözleme ve yumurta çeşitlerini deneyin derim. 

 

Ekran önerisi

Burn the House Down - Netflix

İntikam için dönen bir ailenin hikayesi. 13 yıl önce çıkan bir yangında annesini kaybeden Anzu’nun; geçmişin intikamını almak için gizli bir kimlikle, üvey annesinin yanında temizlikçi olarak işe başladığında yaşanan olaylar ele alınıyor.

Moyashi Fujisawa’nın aynı isimli mangasından uyarlama olan sekiz bölümlük Japonya yapımı dizinin başrollerinde, Met Nagano ve Kyoka Suzuki yer alıyor. Sürükleyici ve sırlarla dolu gizemleri sevenler için yeni bir seçenek.