20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.08.2023 16:30 | Son Güncelleme: 17.08.2023 16:44

Oksijen'den İstanbul rehberi: 18 Ağustos Cuma günü için öneriler

Haftasonunun enerjisini yakalamak için Oksijen'den Cuma günü şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 18 Ağustos Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Herkes Kocama Benziyor

Alis Çalışkan‘ın kaleme aldığı, Hakan Emre Ünal yönettiği ve Pınar Güntürkün tek kişilik performans sergilediği Herkes Kocama Benziyor, bir pavyonda tuvaletçilik yapan Ayten'in anlatısıyla 18 Ağustos'ta Sakıp Sabancı Müzesi'ne konuk oluyor.

Fatih Erkoç ve Sena Şener

Dinleyicileri iyi ve sakin müzikle mest eden Yüzdeyüz Akustik konser serisi, KüçükÇiftlik Bahçe yerli sahnenin iyi isimlerini ağırlamaya devam ediyor. 18 Ağustos'ta serinin son konserinde Türkiye’nin en güçlü seslerinden Fatih Erkoç sahne alıyor. Öncesinde ise melankolik sesiyle genç yaşına rağmen büyük bir başarı yakalayan Sena Şener, şarkılarının akustik yorumuyla sahnede oluyor.

İrem Derici

İrem Derici, Jolly Joker x Vodafone Red konserleri kapsamında 18 Ağustos akşamı Maximum Uniq Açıkhava sahnesinde dinleyenleriyle buluşuyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Yükselt SES’ini!

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu e-bülteninden yola çıkılarak hazırlanan bu yayın, toplumsal cinsiyet odaklı habercilik anlayışını işitsel boyuta taşıyarak yeni kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Her hafta Türkiye'den ve dünyadan kadın gündeminin ele alındığı podcast, alanında uzman isimlerin paylaşımlarına yer veriyor.

Off Menu (İngilizce)

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Komedyenler Ed Gamble ve James Acaster büyülü restoranlarında özel konuklar ağırlıyor. Başlangıç, ana yemek, tatlı derken biz de o konukların onların hayallerindeki menüyü öğreniyoruz. Tahmin edilebileceği gibi yemeğin ve menünün sadece bir çıkış noktası olduğu yayın, sunucuların eğlenceli jargonuyla dikkat çekiyor.

Memet Özer'den mekan önerisi

Ginza Taksim 

Açıldığı günden beri her daim kalabalık. Geniş bir Uzak Doğu mutfağı sunuyorlar. Bölgeden gelen şefler görev yapıyor. Şık ve farklı dekorasyonu, bir saatten sonra eğlenceye dönüşen enerjisi ile, Cuma akşamını tek bir mekanda geçirebileceğiniz mükemmel bir öneri. Rezervasyon unutmayın derim. 

Ekran önerisi

Kötü Adamın 10 Günü (2023) - Netflix

 

Mehmet Eroğlu'nun roman serisinden uyarlama olan, Uluç Bayraktar yönetmenliğindeki üçlemenin ikinci filmi Kötü Adamın 10 günü; Mart ayında gösterime giren İyi Adamın 10 Günü filminin ardından yayında! Hayatındaki birçok şeyi geride bırakan Sadık (Adil), artık iyiliği değil kötülüğü kabul edip gizemli bir cinayeti çözmeye çalışır. Daha öncesinde Aile, Kış Uykusu, Kaybedenler Kulübü, Saygı, Tamirhane gibi birçok yapımda izlediğimiz Altın Portakal ödüllü Nejat İşler, yeniden başrolde. Ona eşlik edenler arasında ise Kadir Çermik, İlayda Akdoğan, Hazal Subaşı, Rıza Kocaoğlu, Şenay Gürler, İlayda Alişan, Nur Sürer gibi birçok isim var. Serinin üçüncü ve son filmi Meraklı Adamın 10 Günü de yolda.