28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 01.10.2022 16:45 | Son Güncelleme: 01.10.2022 16:58

Oksijen'den İstanbul rehberi: 2 Ekim Pazar günü için öneriler

Haftanın son günü ne yapacağına karar veremeyenlere Oksijen'den şehir rehberi: Etkinlik, festival, podcast ve film...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 2 Ekim Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Şehrin Seslerini Dinlemek

32.Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleşen Dinleme Kulübü şehrin seslerine odaklanacağımız farklı bir deneyim sunuyor. Yaşadığınız şehrin sokaklarında kaybolurken aklınız gelen şarkıları hep beraber dinlemenin tadına varacağınız etkinlik Postane İstanbul’da 2 Ekim Pazar günü gerçekleşiyor. 

Picnic & Gathering Festival

Picnic & Gathering bu hafta sonu çeşitli müzik performansları ve birçok yaratıcı deneyim ile beraber iki gün süren bir festivale tüm İstanbulluları davet ediyor. 1-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen festival Life Park Q Garden’da gerçekleşecek. 2 Ekim Pazar günü Ocean vs Orientalis, Avangart Tabldot, Orkun Bozdemir ve Jamie S gibi isimlerin yer alacağı festivalde hepimizin bildiği gurme restaurantlar ve cafeler de yerlerini alıyor. Havalar soğumadan, güzel havaların tadını çıkarmak için doğru adres burası. 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Rascasse

İsmini Monaco’daki popüler deniz ürünleri restoranından alan podcast, mekanın Formula dünyasından müdavimlerine atıf yapar şekilde seçkin ve zengin bir içerik sunmayı amaçlıyor. Türkiye’de yeniden yoğun ilgi görmeye başlayan Formula 1 meraklıları için iyi bir alternatif.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Türk Edebiyatında Polemikler

Türk edebiyat tarihinde çok iyi bildiğimiz eserlerin hikayelerinin dostluklar kadar, çatışmalar, tartışmalar ve polemiklerden beslendiğini görüyoruz. Söylenti Dergi editörü Kader Gürcüoğlu da bu polemiklerin peşine düşüyor ve ortaya ilgi çekici detaylar çıkıyor.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Ekran Önerisi

Blonde - Netflix

30 filmde rol almış, 36 yaşında esrarengiz bir şekilde dünyadan göçüp gitmiş ve 60 yıldır herkesi büyülemeye devam eden bir yıldız Marilyn Monroe. Filmin yayınlanan fragmanında Ana de Armas’ın oynadığı ana karakter, “Marilyn Monroe, Marilyn Monroe, Marilyn Monroe, Marilyn Monroe… Bir tane daha Marilyn Monroe sahnesi kaldıramam” diyordu.

Usta yazar Joyce Carol Oates’un Blonde isimli romanından uyarlanan film, neon ışıklı adı Marilyn Monroe olan Norma Jeane Baker’ın hayatına odaklanıyor. Gerçek kendisi ile ünlü kendisi arasında sıkışıp kalmış genç bir kadının travmatik hikayesi Blonde. Tıpkı romandaki gibi hayatındaki erkekler de filmde Oyun Yazarı (Adrien Brody yani Arthur Miller) ve Eski Sporcu (Bobby Cannavale yani Joe Di Maggio) olarak geçiyor. 

Norma Jeane’in annesini ise Julianne Nicholson canlandırıyor. Yönetmeni Andrew Dominik’in hayatının projesiymiş; oyuncularıyla, ekibiyle birlikte bir yıl boyunca 700 sayfalık romanın yanı sıra Monroe ile ilgili her bir fotoğrafı, filmi, videoyu, yazıyı hatmetmiş. Ana de Armas, 47 gün süren çekimler boşunca her sabah iki saati aşkın oturmuş makyaj masasında. Film prömiyerini Eylül başında Venedik Film Festivali’nde yaptıktan hemen sonra Netflix’te.