27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.07.2023 15:47 | Son Güncelleme: 01.07.2023 15:50

Oksijen'den İstanbul rehberi: 2 Temmuz Pazar günü için öneriler

Tatilin son gününü keyifle değerlendirmek isteyenler için Oksijen'den Pazar önerileri: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 2 Temmuz Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

White Entertainment

Türkiye’de ilk ve tek olan etkinlikleriyle adından bahsettiren White Entertainment 2 Temmuz ’da IF Performance-Beşiktaş’ta eğlenceli dans cover gösterileri, sürpriz random dans ve karaoke, idolü gibi giyinip gelenler arasından seçilen bir kişiye sürpriz hediye ve oldukça çeşitli çekilişlerle eğlence severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Gülşen

Pop müziğin sevilen ismi Gülşen, 2 Temmuz akşamı Bodrum Antik Tiyatro Sahnesinde sevenleri ile buluşuyor.

Talay Bağları Konuk Evi

Osmanlı İmparatorluğu’nun bölgeye yerleştirdiği ilk Müslüman Türk ailelerden olan Talay ailesi, kendilerine ait olan bağ evini restore ederek misafirlerini ağırlıyor. Bağları, şarapları ve denizi olmadan hiçbir anlamı kalmayacak Bozcaada'da, bağlarını korumak ve geliştirmek amacı ile açtıkları Talay Bağları Konuk Evi'nde sadece dört oda var. Odalar ve bağ manzaralı teras için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Türk İşi Kovboylar

Bir dönemin Pazar sabahı klişesinin nostaljisini yaşamak isteyenler için kayda değer bir arşiv var karşmızda. Utku Uluer’in Türk Sineması ve Yeşilçam'da Western merkezinde hazırladığı yayını radyoda kaçıranlar için eski bölümler podcast platformlarında dinleyicilerini bekliyor.

Nereden dinlerim? Spotify, Apple

 

Hadsiz Rekabet

Hamit ve Can, her hafta bir araya geliyor ve kendi gündemlerindeki ilginç meseleler üzerinden hadsizlikte rekabete tutuşuyor. “Güney çimlerde ekilmiş, Kadıköy’de yeşermiş” bir yayın olarak tanımlanan podcast, iyi bir sohbet seçeneği olarak ilgi çekebilir.

Nereden dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Sour & Sweet Artisan Bakery

Batılı tarz hamur işlerinden hoşlanıyorsanız, mükemmel bir Pazar kahvaltı mekanı. Yumurta çeşitleri, birbirinden lezzetli sandviçleri ve croissant çeşitleri mutlaka denenmeli. Kesinlikle tavsiye ederim.

Ekran önerisi

Moonfall–Prime Video

İyisiyle kötüsüyle sinemada felaket filmleri deyince ilk önce ya onun ismi ya da onun çektiği filmler akla geliyor. Evet Roland Emmerich’den bahsediyoruz. Indepence Day, The Day After Tomorrow ve 2012 gibi dünyanın sonunun geldiği, patlamaların, depremlerin gırla gittiği felaket filmlerinin yönetmeni Emmerich bu yeni filminde de yine kendi çapında dünyaya kıyameti getiriyor.

Bu kez de Ay’ın yörüngesinden çıkıp, gezegenimize nasıl bir yıkım getireceğini izliyoruz. Filmde Halle Berry, Patrick Wilson, Game of Thrones’dan sevdiğimiz John Bradley ile Michael Pena ve Donald Sutherland gibi oyuncular yer alıyor.