20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.08.2023 09:41 | Son Güncelleme: 19.08.2023 09:43

Oksijen'den İstanbul rehberi: 20 Ağustos Pazar günü için öneriler

Hafta sonu öncesi haftanın yorgunluğunu cuma gününden atmaya başlamak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 20 Ağustos Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Yeni Türkü

Eskimeyen şarkılarıyla Yeni Türkü, 20 Ağustos akşamı Turkcell Vadi Sahnesi'nde sevenleriyle bir araya geliyor.

Kenti Fotoğraflamak Atölyesi

Merceğimde İstanbul: Kenti Fotoğraflamak Atölyesi 20 Ağustos'ta Pera Müzesi'nde saat 14.00'da başlıyor. Zamane İstanbulları sanatçılarından Erdem Varol ve Ci Demi’nin yürütücülüğünde gerçekleşen atölye, katılımcıları fotoğrafik imgeyle kent anlatıları oluşturmaya davet ediyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Kitap, Kaşık ve Diğer Gerekli Şeyler

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Bu yayın Umberto Eco’ya ait bir alıntıdan ilhamla yola çıkıyor. “Kitap, tıpkı kaşık, çekiç, tekerlek veya makas gibidir, bir kere icat ettikten sonra daha iyisini yapamazsınız. Bir kaşıktan daha iyi olacak bir kaşık yapamazsınız” Bu podcast serisinde editörler, çevirmenler, yazarlar, gazeteciler ve kitaplara kafa yoran diğer figürlerle edebiyat ekseninde sohbet ediliyor.

TED Tech (İngilizce)

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Sanal gerçekliklerin inşasından nesnelerin internetine kadar teknoloji her gün dünyamızı değiştiriyor. Ancak teknolojinin hayatımızdaki konumundan ve onun etkilerinden nasıl emin olabiliriz? Sherrell Dorsey, TED konuşmacılarının dikkat çekici fikirlerini ve ilham verici hikayelerini keşif meraklılarıyla buluşturuyor.

Memet Özer'den mekan önerisi

Eggo Arnavutköy

Benim kahvaltı favori adreslerimden. Adından da anlaşılacağı gibi yumurta ile ilgili her tarif mevcut. Sadece yumurta demek de haksızlık olur. Bence bir Pazar mutlaka deneyin, kesinlikle tavsiye ediyorum. Biraz bekleyebilirsiniz.

Ekran önerisi

The Father (2020) - SinemaTV 

80 yaşında hala yardım almadan yalnız yaşamak isteyen ama bedenindeki değişimler ve demans hastalığı yüzünden gittikçe zorlu bir hayatı olan Anthony ve onun, ne yapacağını pek bilmeyen kızı Anne ile olan ilişkisi, çok farklı bir yaklaşımla, demans hastasının açısından anlatılıyor. The Favourite, Great Expectations, Fleabag gibi yer aldığı her yapımda öne çıkan performanslarıyla Olivia Colman, burada da The Silence of the Lambs filmiyle ünlenen usta oyuncu Anthony Hopkins'e eşlik ediyor. Florian Zeller'in ilk yönetmenlik deneyimi de olan The Father, 93. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanmıştı!