02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
18.08.2023 04:30

1 rota 10 öneri: Reşitpaşa

Boğaz’da, Emirgan hattında denize nazır bir yürüyüşün ardından rotanızı Reşitpaşa’ya çevirin. Kahvaltıdan kahve molasına, bitki ve çiçek alışverişinden lezzetli bir yemeğe kadar sizin için 10 farklı önerimiz var!

Boğaz’ın en sevilen semtlerinden Emirgan’ın Boğaz’a bakan sırtlarında konumlanan Reşitpaşa’ya geçen günlerde yine uğradım. 2010’lu yılarda Mest, Amanda Bravo gibi mekanlarla pek çok lezzet tutkunu gibi benim de favori rotalarım arasına girmişti Reşitpaşa. Sonrasında da çok güzel kafeler, restoranlar açıldı. Pek çok diziye de set olan bu mahallede, keyifli bir gün geçirebilirsiniz...

Kadıköy’ün başarılı mekanlarından Herise de sonbaharda Reşitpaşa’daki yeni yerinde olacak

 

Misk Floral Cafe

Reşitpaşa’da kapıdan içeri adım atar atmaz sizi çiçeklerle karşılayan bir mekan Misk. Bu yaz Bodrum’da Pilevneli Yalıkavak’ta da bir şubesi açıldı. Kurucuları Hazal Şen ve Eda Erbilgin, müdavimlerine çiçekten alınan nefes gibi iyi gelecek bir mekan hayaliyle yola çıkmışlar. Gerçekten de mekanın dinlendiren, insanın içini açan bir atmosferi var. Harika çiçeklerinin yanında kafe menüsünde pek çok lezzet yer alıyor. Tüm gün servis edilen kahvaltıda; kahvaltı salatası, yulaf ezmesi, kahvaltı burger, granola, omlet, tava tostu gibi seçenekler var. Ayrıca kruvasan, smoothie bowl, pancake, salatalar, burgerler, yaz makarnası gibi alternatiflerin olduğu menüde günün her saatine uygun bir lezzet bulmak mümkün. Reşitpaşa’da Misk Floral Cafe; salı-pazar günleri 09.00-18.00 saatleri arasında açık.

Instagram: @miskfloralcafe 


Padoca Bakery&Cafe

Emirgan Sokak’taki Padoca; kahvaltı, öğle yemeği, ayrıca glütensiz ve ekşi maya ekmekler bulabileceğiniz bir mekan. Kafenin sokağa bakan masaları çok keyifli. İçeri girdiğinizde, soldaki tezgahta fırından taze çıkan lezzetler duruyor. Catering hizmetleri de var. Her gün 09.00-19.00 saatlerinde açık. Kahvaltı için mutlaka listenize alın derim. Gün boyu kahvaltı menüsü hayli geniş ve başarılı. Çılbır, menemen, kahvaltı sandviçi, kahvaltı taco’su, pastırmalı tartine, granola bu menüden tadabileceğiniz lezzetlerden birkaçı. Öğle yemeği için uğrarsanız közlenmiş biber çorbası, humus gibi başlangıçları; fırında somon, Padoca burger; köfteli kase, tahıllı salata deneyebilirsiniz.

Instagram: @padoca_istanbul


An İstanbul

Kongre Caddesi’ndeki mekan, 2020’de kapılarını açtı. Kurucularının aslında çocukluk hayaliymiş burası. İki ortak, mutfak sektörüne yaklaşık 16 yıl önce aynı restoranda girmişler. Restoran işletmeciliği ve mutfak sanatları eğitimlerinin ardından yolculukları farklı yerlerde devam etmiş. Restoranın çıkış fikrini ise şu sözlerle anlatıyorlar: “Aynı mahallede beraber büyüdük. Biraz geniş bir aileye sahibiz. Mesela birimiz mangal yaktığında tek başına yiyemez, mutlaka birileri dahil olur. Anlık gelişen tek kişilik bir kaçamak on beş kişilik bir sofraya dönüşür. Bu durum, sosyal medya paylaşımlarımızdan aile dışına da yansıyınca gelen talepler bizi bu lezzetleri herkese sunabileceğimiz bir yol bulmaya teşvik etti.” Sade bir menü tasarlamışlar. Menüde dana eti, tavuk ve kuzu eti içeren ürünler var. Açıldıkları günden beri aynı ürün ve reçetelerle devam ediyorlar. Menünün öne çıkan lezzetleri ise An burger ve çıtır tavuk. Köfte ekmek ve kuzu kol da ilgi çekenlerden. Yaz aylarında pancarlı limonataları rağbet gören içeceklerinden. Salı-pazar günleri 12.00-21.00 saatlerinde açık.

Instagram: @an.istanbul


Bee Eat Play Love

Bayram Sokak’ta, tam köşede konumlanan Bee hem bir kafe hem de atölyeleri, oyun alanı, catering ve organizasyon hizmeti olan bir yer. Çocuklar için taş boyama, geri dönüşüm ve el işi, taş evler tablo çalışması gibi atölyeleri oluyor. Kayıt ve bilgi için Instagram adresine göz atabilirsiniz. Salı hariç her gün 09.00-18.00 saatlerinde açıklar.

Instagram: @bee.eatplaylove


Green House Project

Semtin yeni mekanlarından biri. Burası bir bitki dükkanı ve aynı zamanda online alışveriş yapmak da mümkün. Kımızı çizgili tentesi ve yemyeşil bitkilerle bezenmiş iç mekanı ile keşfedebileceğiniz bir adres. Tasarım saksılar, bitkiler bulabileceğiniz mekandan yeşilin iç açan ruhunu evinize taşıyabilirsiniz. Mareşal Caddesi’nde...

Instagram: @greenhouseprojectco


Melez Tea

2015 yılında kurulan Melez Tea’nin Reşitpaşa’daki çay laboratuvarı ve mağaza konsepti 2016 yılında açılmıştı. Çeşitli kültürleri ve dünyanın her bir köşesinden malzemeleri harmanlayan Melez Tea’nin esin kaynağı İstanbul... Çayları, demlik ve demleme aksesuarları, çay fincanları, çay tutkunları için hediye paketleri aklınızda olsun. Yaz günlerinde soğuk çayları da radarımızda.

Instagram: @meleztea


Havan’dan

Emirgan Sokak’ta bulunan Havan’dan, İstanbul’un yemeklerinin müdavimi çok. Günlük olarak değişen lezzetleri nefis. Havandan burger, çökertme kebabı, kaburgalı ev yapımı makarna, limonlu tavuklu but, karnıyarık, vişneli yaprak sarma tadabileceğiniz lezzetler arasında. Pazar günleri kapalı olan mekan, 11.30-22.00 saatlerinde açık.

Instagram: @havandanistanbul


Healty Bakery

Doğanevler Caddesi’nde konumlanan mekanın fırından taze çıkan lezzetlerini tadabilirsiniz. Kahve eşliğinde brownie ile yorgunluğunuzu burada geride bırakabilirsiniz.

Instagram: @healthybakeryist


Mua Gelatieri d’Italia

Şehirde pek çok semtte şubesi bulunan Mua lezzetlerini Reşitpaşa’da da tadabilirsiniz. Sloganları ‘Doğal malzemeler, lezzetli bir gelato deneyimi’. Kornetleri ve sunumları nefis. Sorbelerini de deneyin!

Instagram: @muadondurma


Birebir Gastro&Art

Cengiz Topel Caddesi’nde konumlanan, yemek ve sanatı buluşturan mekan davet ve etkinlik için de aklınızda olsun. Rezervasyon gerekli.

Instagram: @birebirgastro_art