28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 19.03.2022 12:09 | Son Güncelleme: 19.03.2022 20:02

Oksijen'den İstanbul rehberi: 20 Mart Pazar için öneriler

İstanbul'da beklenen kar yağışı etkisini gösteriyor, tahminlere göre pazar günü de yağışlı devam edecek. Beyazlara bürünecek şehirde dışarı çıkmak isteyenler için opera, sergi ve mekan, evde kalmayı tercih edenlere ise ekran ve podcast önerileri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 20 Mart Pazar için öneriler

Opera ve sergi (Öneren: Yağmur Akpınar)

Papagenolar operanın en eğlenceli hali!

Mozart’ın en sevilen eserlerinden biri olan Sihirli Flüt Operası’ndan ilham alarak ortaya çıkan “Papagenolar” adlı çocuk operası Pazar gününü çocuklarıyla, yeğenleriyle geçirenler veya çocuk ruhunu hala kaybetmemiş olanlar için doğru tercih. Özenle seçilen aryaların Türkçe seslendirileceği, tüm çocuk ve ebeveynlere operanın en eğlenceli halini sunacak olan Papagenolar, 20 Mart Pazar akşamı 21.00’de Zorlu PSM’de gerçekleşecek.

AKM’den müzik üzerine sergi

Türkiye’nin yıllar içinde diğer kültürlerle kurduğu ilişkilerin müzik kültürüne olan etkisini kapsamlı bir şekilde ele alan “Bizdeki Dünya, Dünya’daki Biz” sergisi, AKM’de gerçekleşiyor. Kültürlerarası etkileşimin önemli bir aracı olan müziği deneyimlemek, enstrümanları detaylı bir şekilde incelemek için Pazar gününüzü ayırabilir ve rahatça sergiyi 10:00-18:00 saatleri arasında deneyimleyebilirsiniz. 

Mekan (Öneren: Memet Özer)

Gezi Kuruçeşme

Henüz çok yeni açıldı ama çok büyük ilgi görmeye başladı bile. Boğaz da bir yürüyüş sonrası kahvaltı için en iyi alternatiflerden biri. Zengin kahvaltısı, ve lezzetli fırın ürünleri öne çıkıyor. Mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneririm.

Elbet Steakhouse

Benim belki de en favori et lokantalarımın başında. Özellikle Hamburger şehrin en iyilerinden biri. Pazar uzun bir öğle yemeği için, ideal bir yer diyebilirim. Kokoreç ve penirli patatesi denemeyi unutmayın.

Podcast (Öneren: Selim Karakaya)

Sunay Akın ile İşte O Çocuk

Gözünüzde bir Sunay Akın hikayesinin giriş paragrafını canlandırın. O başlangıcın, iyi tanıdığımız bir ünlünün çocukluk hikayesine dönüştüğünü düşünün. Sonrasında da onun hayat hikayesinin satır başlarının konuşulduğu güzel bir sohbet. Sunay Akın, hayatımıza bir şekilde dokunan önemli isimleri İstanbul Oyuncak Müzesi’nde ağırlıyor. Videoları izleme fırsatı bulamayanlar için ses kayıtları da podcast olarak yayınlanıyor. Ebette görselliğin ayrı bir gücü var ama bu yayınlarda sadece sesin de aynı etkiyi verdiğini söylemeliyiz.

Nereden Dinlerim?

Spotify

Tam 90

Bütün karmaşasına ve bazen de yoruculuğuna rağmen, futboldan kopamayanlar hiç de az değil. Birçok kişi de aslında magazinsel ve ağır dilli yanından uzak kalıp, futbolu sadece bir spor ve kültür olarak konuşmak ya da dinlemek istiyor. Sezonun heyecan dolu son haftaları yaklaşırken, haftalık değerlendirmeler için en doğru kaynaklardan biri bu yayın olabilir. Takımlar ve futbol karakterleri üzerine yapılan analizler gerçekten dinlemeye değer.

Nereden Dinlerim?

Spotify, AppleGoogle

Film

İlk Aşk: Çocukluğumuzun yazları gibi

2006 yapımı yerli film İlk Aşk pırıl pırıl bir kopyayla Netflix’te. Çetin Tekindor, Tarık Pabuççuoğlu, Halit Ergenç ve Vahide Perçin başrollerde. Kore Savaşı’nda öldüğü düşünülen Asaf’ın, babasının cenazesinde ortaya çıkışıyla birlikte ailenin yaşadığı karmaşayı anlatan film hem onun hem de ailenin en küçüğünün ilk aşklarına odaklanıyor. Günümüzün en parlak ekran yıldızlarının gencecik hallerinin ekranda yaptığı resmigeçit de bir başka ‘ilk aşk’ olarak değerlendirilebilir tabii. Foça’da geçen eski bir yaz gibi bir film. (Netflix)