29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 20.08.2022 19:49 | Son Güncelleme: 20.08.2022 20:24

Oksijen'den İstanbul rehberi: 21 Ağustos Pazar günü için öneriler

Haftanın son gününü dolu dolu geçirmek isteyenler için İstanbul'daki etkinliklerden seçmeler, kitap, konser ve podcast önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 21 Ağustos Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Selda Bağcan Konseri
Dünya’nın önde gelen seslerinden biri olan Selda Bağcan, Türk halk müziği ve Anadolu rock tarzına öncülük ederken binlerce insanın kalbinde taht kurdu. Seyircisini her zaman önemseyen ünlü şarkıcı, seyircisiyle bir ağızdan söylediği şarkılarıyla 21 Ağustos Pazar akşamı Maximum Uniq Açıkhava’da unutulmaz bir atmosfer yaşatacak.

 Lorenzo Mariotti, “Deniz ve Ötesi”
Rahmi M. Koç Müzesi, İtalyan ressam Lorenzo Mariotti’nin 33 yağlı boya eserinden oluşan “Deniz ve Ötesi” başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Denizcilik konusundaki uzmanlığının ortaya koyduğu eserlerden gözlemlenebileceği sanatçı, ahşap, tuval ve yağlı boya gibi alternatif biçimlerde çalışmalarını devam ettirmiş. Sergiyi, 11 Eylül’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri 
Introyu Atla

Davetiyesi dizi seven herkesi kucaklayan bir yayın var karşımızda: “Dizileri haftada bir bölüm olarak izleyen ya da sezonu aynı gün bitiren, ekrana kilitlenmişken yediği cips miktarını fark etmeyen, dizi müziklerine eşlik eden ve introyu atlayan herkes için podcast.” Her bölümde bir dizi ya da kavramı merkeze alan yayın, ekran meraklılarına iyi gelecek.
Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 Bir Arkadaşımın Başına Gelmişti

 

Mitoloji kahramanlarıyla ya da masalların karakterleriyle bizim yaşadığımız hayat arasında büyük benzerlikler olabilir mi? Psikolog Sibel Şengül tam olarak bu sorudan yola çıkmış. Bu iki farklı alemin kahramanlarının eğlenceli, şaşırtıcı, etkileyici ve düşündürücü hikayelerinin karşılaştırılması ve ortaya çıkan sonuç, size de oldukça şaşırtıcı gelebilir.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 Ekran önerisi 
Cafe Society – BLuTv

Bobby Dorfman yaşadığı hayattan bezmiştir. Dönemin popüler film yıldızlarının menajerliğini yapan dayısının yanına gitmek ailesinin kuyumcu dükkanında çalışmaktan daha cazip gelince Bobby, soluğu Hollywood'ta alır. Dayısının ajansında çalışmaya başlayan Bobby, Hollywood’un skandal, dedikodu ve güzel kadınlarla dolu göz kamaştırıcı dünyasına başlarda hayran kalsa da bu dünyada gerçekliğin bir hayli esnek bir şey olduğunu keşfedecek ve zaman geçtikçe farklı bir adam olmaya başlayacaktır. Blake Lively, Kristin Stewart, Jesse Eisenberg, Steve Carrell’in yer aldığı nefis bir Woody Allen komedisi.