29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 20.05.2022 18:23 | Son Güncelleme: 21.05.2022 11:09

Oksijen'den İstanbul rehberi: 21 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Sıcaklığın 24 derece hissedildiği İstanbul'da, kaliteli bir cumartesi için kültür sanat ve mekan önerileri, akşamı evde geçireceklere ise ekran ve podcast tavsiyeleri...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 21 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Kalyon Kültür baharı karşılıyor

Nişantaşı’nda bulunan Kalyon Kültür, NFT söyleşilerinin yanında birçok canlı performansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu ay boyunca ücretsiz katılabileceğiniz söyleşilerle ilgili detaylı bilgi için internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.  

 Fikri Karayel Jazz Ensemble

Fikri Karayel, değerli müzisyenlerinden oluşan ekibiyle 21 Mayıs akşamı PSM'de caz kapsamında touché’de müzikseverlerle buluşacak. Fikri Karayel Jazz Ensemble projesini seyirciyle buluşturan Fırtına Kıral, Tolga Bilgin, Tolga Erzurumlu, Ozan Musluoğlu ile Fikri Karayel eserlerinin yeni yorumlarıyla keyifli bir akşam yaşatacak. 

'Mançalı Adam' müzikali

Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan Mançalı Adam müzikalde Don Kişot'un tutku dolu hikayesine şahit olacaksınız. Mitch Leigh’in bestelediği, şarkı sözleri Dale Wasserman ve Joe Darion tarafından yazılan, Güngör Dilmen tarafından Türkçeleştirilen müzikalin yönetmeni Murat Göksu. 16. yüzyılın sonlarında geçen bu dokunaklı müzikal, 14.00’te sahnelenecek.  

Kenan Doğulu Açıkhava’da

En sevdiğiniz Kenan Doğulu şarkılarına eşlik etmeye hazır mısınız? Havaların ısınmasıyla Açıkhava’da yapılmaya başlanan konserlerin belki de en heyecanlandıranı Kenan Doğulu. Ezbere bildiğimiz şarkılarının yanında bitmek bilmeyen enerjisini gelen herkese bulaştıracak olan Kenan Doğlu cumartesi günü Maximum Uniq Açıkhava’da sevenleriyle buluşacak. 

Memet Özer'den mekan önerileri

Rossi, Suadiye

Hemen Suadiye Oteli'nin sokağında şirin ama çok şık yer olmuş. Eski yıllardan beri tanıdığım, yemeklerine ve el lezzetine güvendiğim şefi Kürşat Yeniçeri, burada da gayet başarılı. Giderseniz benden selam söyleyebilirsiniz.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Burda Olan Burda Kalır

Merakla takip edilen iki isim, Zafer Algöz ve Can Yılmaz bir arada. Bir radyo programı olarak başlayan yayın, önce YouTube’a, ardından da sahne gösterilerine taşındı. Her iki ismin de hayat deneyimleri ve tespitleri keyifle dinlemeye değer.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

Anda Kalmak

Modern dünyada hayat bu kadar hızlı akarken, anı yaşayabilmek çok zorlaşmaya başladı. İşte böyle zamanlarda 'bir bilen' yönlendirmelerine ihtiyaç duyulabiliyor. Bu konudaki kitaplarıyla dikkat çeken Rana Beri, akışta durmanın ipuçlarını paylaşıyor.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

Ekran önerisi

Conversations with Friends - BluTV

Pandemi döneminin ekranda bomba gibi patlayarak yapımcılarını ve oyuncularını da şaşırtan dizisiydi Normal People. Seyretmeyen kalmadı, seyredip de beğenmeyen hiç olmadı. Bizde de Arkadaşlarla Sohbetler adıyla yayımlanan Conversations with Friends isimli romanıyla edebiyat dünyasında büyük bir çıkış yapan Sally Rooney’nin ikinci kitabı Normal İnsanlar’dan uyarlanan dizinin başarısı, hazırlayan ekibi hemen ilk kitaba yöneltti ve sonuç olarak biz de bütün dünyayla aynı anda diziyi izleyebiliyoruz.  

İki eski sevgili, şimdi de en yakın iki dost olan 21 yaşındaki Frances Ve Bobbi, Dublin Üniversitesi öğrencileri. Felsefeye, sosyolojiye, özellikle şiire çok meraklılar, yazıyorlar, okuyorlar, şiir seansları düzenliyorlar. Gösterilerinden birinde kendilerinden yaşça hayli büyük bir kadın yazarla tanışıyorlar. Sonra, yazar kadın ve oyuncu kocasıyla, Melissa ve Nick’le görüşmeye başlıyorlar. İşte kitap bu ilişkinin aldığı yolu, bu yolculuğun her birini nasıl etkilediğini anlatıyor. Yeni genç yıldızları parlatacağına da kuşku yok. 12 bölüm.