10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.04.2023 16:53 | Son Güncelleme: 22.06.2023 16:50

Oksijen'den İstanbul rehberi: 21 Nisan Cuma günü için öneriler

Bayramın ilk gününü Megakent'ten geçirecek olanlar için konser, tiyatro ve mekan önerileri... Evde vakit geçirmek isteyenlere ise podcast ve ekran önerileri
Oksijen'den İstanbul rehberi: 21 Nisan Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

CityFest

CityFest ile müzik ve eğlence bu sene Jolly Joker Arena'da 21 Nisan'da başlıyor. 21 Nisan; Can Bonomo, Nova Norda ve Konuya Fransız, 22 Nisan'da Adamlar, Jakuzi ve Dilan Balkay, 23 Nisan'da Dolu Kadehi Ters Tut, Sedef Sebüktekin ve Güryalçın sahneye çıkıyor.

84 90 62 74 / Old Fools

İdil Sivritepe ve Olgu BaraKubilay’ın  sahnede bir araya getiren alışılmışın dışında bir aşk hikayesini anlatan 84 90 62 74 / Old Fools, 21 Nisan'da Craft Yapı Kredi Bomontiada'da seyirciyle buluşuyor. Oyunda, birini sevmenin onu her koşulda sevebileceğimiz anlamına gelmediği, aşkın çok daha derin anlamlar taşıdığı vurgulanıyor.

İntikam Oyunları

Servet Aksoy'un yönettiği ve Reyber Karacan ile senaryosunu yazdığı İntikam Oyunları, 21 Nisan'da vizyona giriyor. Barış Küçükgüler, Cansu Kanlıkaya, Mehmet Çepiç'in rol aldıkları film, dünyanın en önemli hacker'larından olan Ümit'in babasını öldürenlerden intikam almak istemesi ve ardından yaşadıklarını konu alıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

VEKAM’ın Yankısı

Ankara'nın yıllar içinde daha da kapsamlı hale gelen kültür hayatına ve şehrin kimliğini oluşturan çalışmalara adanmış bir yayın var karşımızda. Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) tarafından hazırlanan, alternatif ve güncel çalışmaları merkeze alan podcast, Ankara’da yaşayanların yanında topluma katma değer katan projelerin arka planlarını merak edenlerin de ilgisini çekebilir.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Ringa Kuruçeşme

Balık sezonu bitmeden gitmek için ideal. Denize sıfır olan mekan Kuruçeşme Oligark içerisinde. Kuru dinlendirme ile servis ettikleri balıklar güzel. Ayrıca yenilenen mezeleri taze ve günlük hazırlanıyor. Cuma akşam yemekleri için tavsiye ederim.

Ekran Önerisi

Close - MUBI

Altın Küre ödüllü Girl’ün yönetmeni Lukas Dhont’un Belçika-Hollanda yapımı yeni filmi, 13 yaşındaki Leo ve Rami adlı iki erkek çocuğun yakın dostluklarını ve büyüme süreçlerini konu alıyor. Benzer türdeki gençlik filmlerinde belki de hiç işlenmemiş çatışmaları, kimlik bunalımı ve akran zorbalığını anlatan film samimi ve duygusal bir senaryoyu içeriyor. Close, bu yıl En İyi Uluslararası Film dalında Oscar’a aday olan beş filmden biriydi.