01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.07.2023 16:22 | Son Güncelleme: 20.07.2023 16:36

Oksijen'den İstanbul rehberi: 21 Temmuz Cuma günü için öneriler

Hafta sonunun enerjisini yakalamak için Oksijen'den Cuma günü şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 21 Temmuz Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Konser

Model grubunun basçısı olarak adını duyuran Can Temiz, ‘göğün sonunda yerin dibinde’ lansman konseriyle 21 Temmuz'da Blind İstanbul'da müzikseverlerle buluşuyor.

İstanbul Festivali

Türkiye’nin en sevilen sanatçılarının konserleri ve sahne şovları, birbirinden sürprizli gösteriler, en yaratıcı çocuk atölyeleri, heyecan dolu e-spor turnuvaları ve farklı lezzetlerle dolu İstanbul Festivali 21 Temmuz'da başlıyor. 17 gün boyunca devam edecek festivalde Yıldız Tilbe, Hande Yener, Hayko Cepkin, Buray, Hadise, Haluk Levent, Murda, Sefo, Sıla gibi birbirinden ünlü isimler sahne almaya hazırlanıyor.

Sinema

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan Oppenheimer, 21 Temmuz'da vizyona giriyor. Filmde Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Saat Yönü

Nereden Dinlerim?: SpotifyApple

 

 

Türünün örneklerine çok fazla rastlamadığımız bir “kutu oyun” podcast’iyle birlikteyiz. Ekip bazen yakın zamanda oynadığı oyunları değerlendiriyor, bazen de klasikleri masaya yatırıyor. Kutu oyun dünyasındaki yenilikler ve haberlerin de paylaşıldığı yayın, meraklıların ilgisini çekebilir.

Zero to Travel (İngilizce)

Nereden Dinlerim?: SpotifyApple

 

Bu yayının merkezinde seyahatle ilgili neler yapabileceğimiz ve neleri daha iyi yapabileceğimiz soruları var. Birçok kaynak tarafından en iyi seyahat podcast’i olarak gösterilen bu Jason Moore yayını, konuklarla birlikte seyahat kavramını yaşamın merkezine koyabilmenin ipuçlarını paylaşıyor.

Memet Özer'den mekan önerisi

Okra & Upperist

Daha çok yeni, neredeyse 1 haftadır açık. Ama garanti edebilirim ki İstanbul' un en iyi manzarasına sahip. The Marmara otelinin en üst katı ve terası. Üst kat bar olarak hizmet veriyor, bir altı ise Okra adıyla fine dining bir restoran. Tavsiyem gün batımına yetişmeniz, gerçekten mükemmel. Üstelik, yemekler de birbirinden lezzetli. Usta şefler Hüseyin Ceylan ve Mert Yalçınkaya harikalar yaratıyorlar. Özellikle Kalamarlı Kuskus deneyin, keza Sinarit de. Cuma akşam için mükemmel bir öneri.

Ekran önerisi

Lamborghini: The Man Behind the Legend – TOD Tv

Uzun süredir en büyük rakibi olan Enzo Ferrari’yi alt etmek isteyen Ferruccio Lamborghini, Cenova Grand Prix’sine test sürüşü yapılmamış en son arabasını sokar. Filmde Lamborghini’yi Frank Grillo, Ferrari’yi Gabriel Byrne canlandırıyor, Mira Sorvino da onlara eşlik ediyor.