27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2023 09:25 | Son Güncelleme: 21.07.2023 12:32

Oksijen'den İstanbul rehberi: 22 Temmuz Cumartesi günü için öneriler

Haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 22 Temmuz Cumartesi günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Levent Yüksel

Levent Yüksel çok sevilen sahne performansıyla 22 Temmuz akşamı Harbiye Açık Hava Tiyatorusu’nda müzik severlerle bir araya geliyor.

Hep Yeni Kal Sunar: 90’s Türkçe Pop Fest

İstanbulluların buluşma noktası olmaya devam eden Maximum Uniq’te 22 Temmuz akşamı Hep Yeni Kal Sunar: 90’s Türkçe Pop Festival’i ile zaman yolculuğu konukları bekliyor. Sahneye çıkacak sanatçılar arasında DJ Hakan Küfündür, Yonca Evcimik, Ragga Oktay, Grup Vitamin, Mansur Ark, Çelik ve Burak Kut yer alıyor.

MajörFest

Hip-hop müziğinin dünyaca ünlü en büyük isimlerinden Lil Pump ve Türk hip-hop müziğinin önemli isimlerinden Uzi ; 22 Temmuz'da MajörFest kapsamında TBA İstanbul'a geliyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Ezber Bozan Genç Dino

Ezbere bildiğimiz ya da bize dayatılanların öyle olmadığını söylemek iddiasıyla yola çıkan bir ekip var karşımızda. Sibel Göydağ Çakmak, Ali Aşiran, Oktay Şenol, Alican Öz ve Suat Erdöl’den oluşan Dinolar, konuların dibini kurcalıyor kıyıda köşede kalmış ne varsa çıkartmaya çalışıyor.

 Nereden Dinlerim? Spotify

 

Not Lost (İngilizce)

Seyahat etmeyi sadece yeni yerler görmek değil, yeni kültürler tanımak için bir araç görenleri bir araya getiren bir yayın var karşımızda. Gazeteci Brendan Francis Newnam, dünyayı keşfederken yabancıların akşam yemeğine konuk olmayı vaat ediyor. Her yeni hedefte bir arkadaşı ona katılıyor ve birlikte oranın kültürünü yaşayarak öğreniyorlar.

Nereden Dinlerim? SpotifyApple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Tane Etiler

Tamamen tesadüf eseri bulduğum bir mekan. Etiler'de sokak arasında küçük bir Kurufasulyeci denilebilir, ama çok lezzetli. Kurufasulye, Pilav, Kavurma, Turşu. Başarılı yaprak sarma çeşitleri de var. Sundukları ekmek bile, böyle küçük bir yer için çok özel. Mutlaka deneyin derim

Ekran önerisi

Chavorrucos  – Prime Video

Sekiz bölümlük bu Meksika dizisi için platform Türkçe isim olarak Genç Moruklar demiş ama aslında tam çeviri Çocuk Adamlar. Psikolog Regina, büyümeyen adamlarla ilgili bir kitap yazmaya karar veriyor ve birbirinden çok farklı beş adamla seanslara başlıyor. Bu beş kişi hem terapi ortağı hem de arkadaş oluyor.