19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.09.2022 16:57 | Son Güncelleme: 23.09.2022 17:31

Oksijen'den İstanbul rehberi: 24 Eylül Cumartesi günü için öneriler

Konser, atölye, podcast, film... Oksijen şehirde doya doya vakit geçirmek isteyenler için önerileri derledi
Oksijen'den İstanbul rehberi: 24 Eylül Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri 

Atölye: Şehir Bize Ne Söyler? Çılgın bir İstanbul’un Besteleri Orkestrası


Akbank Sanat’ta gerçekleşen “Şehir Bize Ne Söyler?” atölye serisinin İstanbul’un Besteleri bölümünde 7-9 yaş arasındaki çocuklar soundpainting isimli işaret dilini kullanarak özel bir beste yapacaklar.  Besteleri de atölye sonunda orkestra ile hep beraber seslendirecekler. Soundpainting üzerine çalışan Burcu Yılmaz’a bu atölyede sesi ve yan flütü ile müzisyen Çağıl Kaya eşlik edecek. Atölye 24 Eylül’de 11.00’de gerçekleşiyor.

LP Muhteşem Sesiyle Tekrar İstanbul’da

Ezbere bildiğimiz şarkılarıyla uzun süredir listelerde en çok dinlenen isimler arasında yer alan LP İstanbul’daki sevenleriyle Maximum Uniq’te buluşacak. Dünya çapında ses getiren “Lost on You” gibi şarkılarının yanında etkileyici sesiyle milyonların gönlünde taht kuran LP, 24 Eylül’de unutulmaz bir konser deneyimi yaşatacak.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri
Keyfimin Kahyaları

Bu yayının ana fikri “senin derdin, bizim derdimiz” kavramı. Dinleyicilerin tek başına altından kalkamadığı sorunları iletmesiyle başlayan içerikler, zamanla genele yayınan bir durum tespitine dönüşüyor. Mikrofonda Yasemin Yapanar ve Tolga Erman var.
Nereden Dinlerim? Spotify, Apple 

Akbank Sanat

29. yılını kutlayan Akbank Sanat, kayda değer bir sanat bülteniyle karşımızda. Sergilerden modern dans gösterilerine, konserlerden panellere, çocuk atölyelerinden film gösterimlerine kadar birçok etkinlikten haberlerin paylaşıldığı bölümler, bir çeşit kültür sanat arşivi olarak meraklıları bekliyor.
Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Ekran önerisi
Designing Miami - Netflix

Netflix kütüphanesindeki tasarım temalı reality programlarına bir yenisi daha ekleniyor. Designing Miami, sekiz bölümlük ilk sezonuyla platformda. Dizi hem rakip hem de karı koca olan iki tasarımcı Eilyn ve Ray Jimenez’in, Miami’deki iç mimari çalışmalarına odaklanıyor. Son derece zengin müşterilerinin yaşayacakları alanları tasarlayan ikilinin mücadelesi izleyiciyi estetiğe doyururken, komik tartışmalarıyla da eğlendiriyor. Eilyn’in minimalist tarzıyla Ray’in abartılı yaklaşımının çarpışması bu şovu, muadili olan reality programlarından ayırıyor.