27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.08.2023 17:44 | Son Güncelleme: 24.08.2023 18:03

Oksijen'den İstanbul rehberi: 25 Ağustos Cuma günü için öneriler

Hafta sonunun enerjisini yakalamak için Oksijen'den Cuma günü şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 25 Ağustos Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Salıncakta İki Kişi

Amerikalı oyun ve senaryo yazarı William Gibson'ın 1958 yılında yazdığı, iki kez sinemaya uyarlanan, dünyada en çok sahnelenen eserlerden biri olan Salıncakta İki Kişi, Bilge Emin'in yönetmenliğinde 25 Ağustos'ta Profilo Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşuyor. Arzu Yanardağ ve İsmail Dündar'ın aynı sahneyi paylaştıkları oyun, başlangıcından sonuna kadar bir ilişkinin her aşamasını ortaya koyuyor.

Gülşen

Pop müziğin sevilen isimlerinden Gülşen, 25 Ağustos akşamı Maximum Uniq Açıkhava sahnesinde dinleyenlerinin karşısına çıkıyor.

Can Bonomo

Sevilen sanatçı, söz yazarı ve oyuncu Can Bonomo, 25 Ağustos akşamı Turkcell Vadi Sahnesi'nde dinleyenlerinin karşısına çıkıyor.

 

Ayla Balyemez

Okan Bayülgen’in İstanbul’a kazandırdığı gösteri mekanı Dada Salon Kabarett 25 Ağustos akşamı Ayla Balyemez’i ağırlıyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Psikolojikmiş

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

 

Kökünde psikolojik faktörler olan bedensel ya da ruhsal sıkıntılar zamana bırakıldığında kendiliğinden geçer mi? Hayatımızda her şey tamam olduğu halde doyumsuz ya da şımarık olduğumuz için mi bunlar başımıza geliyor? Klinik Psikolog Pınar Kaya Türk ve yemek yazarı Kevser Demir Türkdoğan, bu ve benzeri soruların cevaplarını aramak için yola çıkıyor.

Dressed: The History of Fashion (İngilizce)

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

 

Basit bir gerçekle karşı karşıyayız. Dünyada 7 milyarın üzerinde insan var ve hepsi ortak bir noktada buluşuyor. Her gün giyecek kıyafetler bulmaya çalışıyoruz. Bu yayının amacı sosyal ve kültürel temellere inerek kimin, neyi, ne zaman ve neden giydiği sorusunun cevabını aramak. Savaş döneminden, hiphop kültürüne kadar birçok konuda ilgi çekici bölümler dinleyebiliyoruz.

Memet Özer'den mekan önerisi

The Red Balloon

Yeniköy merkezde, artık tamamen butik bir şef Lokantası tabiri doğru olur. Şefi henüz çok genç Ulaş Durmaz. Aslen Ayvalık'lı olan yetenekli şef, özellikle Ege mutfağı lezzetleri ile harikalar yaratıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Güzel bir Cuma akşam yemeği için ideal.

Ekran önerisi

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah (2023) -Netflix

Çok yakın iki arkadaş olan Stacy (Sunny Sandler) ve Lydia'nın (Samantha Lorraine); uzun süredir bekledikleri Bat Mitzvah törenlerinin öncesinde, okuldaki popüler bir erkek yüzünden aralarının bozulmasıyla başlayan olaylar anlatılıyor. Stacy'nin annesi rolünde Wicked tiyatro oyunu ve Frozen filmiyle sevilen sanatçı Idina Menzel yer alıyor. Stacy'nin babası olarak ise Uncut Gems, Murder Mystery, 50 First Dates filmlerinden tanıdığımız; Sunny Sandler'ın gerçek hayatta da babası olan Adam Sandler var.