27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.06.2023 10:00 | Son Güncelleme: 24.06.2023 10:00

Oksijen'den İstanbul rehberi: 25 Haziran Pazar günü için öneriler

Haftanın yorgunluğundan kaçmak için Oksijen'den Pazar günü için şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 25 Haziran Pazar günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

La Reprise

New York Times tarafından 'Yılın En İyi Yapımı' olarak nitelendirilen, Tom Adjibi, Suzy Cocco, Sara De Bosschere, Sébastien Foucault, Fabian Leenders, Johan Leysen’in rol aldığı La Reprise. Histoiré Du Théâtre (I), 25 Haziran'da DasDas Sahne'ye konuk oluyor. Oyun, 2012 yılında Liege’de bir grup gencin yaşadığı trajik bir hikayeyi sahneye taşıyor.

Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu

Tan Taşçı, 2023 yazının yeni konser serisi “Tan Taşçı ve Başkanlar Korosu” ile 25 Haziran'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu sahnesine konuk oluyor.

Köfn

Salman Tin, Bilge Kağan Etil'in kurdukları dillerden düşmeyen şarkılarıyla Köfn, 25 Haziran'da Holly Stone Performance Hall sahnesinde Antalyalılarla buluşuyor.

Midsommar Festival

İsveç’in en köklü kültürel geleneği Midsommar Festival üçüncü kez About Nights ana sponsorluğunda ve Wonder Wheel organizasyonu ile 25 Haziran'da Susona Bodrum’da eğlence severleri karşılıyor. Festivalde dünyanın dört bir yanından seslerle oluşturulmuş müzik programı, İsveç temalı dekore edilmiş festival alanı, sayısız özgün aktivite ve atölye, doğal ürünler ve eski usuller ile yaratılan gastronomik bir yolculuk konukları bekliyor.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Pardon, Konuşalım mı?

Karya Çandar değişik alanlardan farklı tarzlardaki isimleri konuk ettiği yayınıyla karşımızda.
Mansur Ark’la 90’lara dönmek, Sarp Bozkurt’la set anılarını dinlemek, Yasemin Şefik’le
radyoculuğun mikrofon arkasını öğrenmek için iyi bir seçenek.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

Cenk ve Erdem Atasözleri Atölyesi

Onlar yıllar içinde hayatımıza sayısız kavram ve deyim kazandırdı. Şimdi de atölyelerinde
yenilerini yazarak atasözü kullanımını A’dan Z’ye tekrar günlük hayata sokmak için
karşımızdalar. Yeni bölümler yayınlanmıyor ama Cenk ve Erdem’in Atasözleri Atölyesi arşivi
şansı kesinlikle hakediyor.

Nereden Dinlerim? Spotify,Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

MSA Sabancı Korusu

Özellikle batılı kahvaltı seviyorsanız mükemmel bir öneri. Konumu, bahçesi ile birlikte şehrin içinde bir vaha gibi. Ancak rezervasyon yaptırmanı şart. Yumurta çeşitlerini deneyin derim.

Ekran önerisi

Creed III–Prime Video

 2015 yılında Creed vizyona girdiğinde Rocky Balboa’nın, yıllardan sonra ringlere çıkıp Apollo Creed’in oğlu Adonis’in antrenörü olacağını öğrendiğimizde çoğumuz heyecanlanmıştık. Ve film de bunun hakkını sonuna kadar teslim etti. Sylvester Stallone için de harika bir dönüştü. Daha sonraki ikinci filmde de eli iyice yükseltip bu sefer de Rocky serisinin dördüncü filminde tanıdığımız azılı rakip Ivan Drago ve oğlunu Rocky ve Adonis’in karşısına çıkarttılar.

Hem zorlu bir maç hem de geçmişin hesabının sorulduğu başarılı bir devam filminden sonra da nihayet Creed’in üçüncü filmi sinemalardan sonra Prime Video’nun Türkiye kütüphanesine eklendi. Yeni filmde Adonis Creed emekli olmaya hazırlanırken hapisteki çocukluk arkadaşı Damian’ın çıkagelmesiyle birlikte hayatı alt üst oluyor ve emekliliğinden önce zorlu bir meydan okuma için Adonis de hem kendini bulma hem de idman açısından kişisel bir yolculuğa çıkıyor. Son dönemin öne çıkan ama şiddet iddialarıyla tepkileri de üzerine çeken genç oyuncusu Jonathan Majors filmde Damian’a hayat veriyor.