19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 26.06.2022 11:57 | Son Güncelleme: 26.06.2022 12:13

Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Haziran Pazar günü için öneriler

Haziran ayının son pazarını keyifle değerlendirmek için Oksijen'den şehir rehberi: Etkinlik, mekan, podcast ve dizi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Haziran Pazar günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Başka Sinema ile Açık Hava Sineması

Zorlu PSM’nin avlusunda bulunan Vestel Amfi, yaz boyunca açık hava etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Başka Sinema ile yaptığı iş birliğiyle de sinemaseverlerin özledikleri bağımsız filmleri yıl boyunca erişilebilir kılıyor. 26 Haziran Pazar günü Haruki Murakami’nin bir hikâyesinden sinemaya uyarlanan Drive My Car izleyiciyle buluşuyor. 21:00’de başlayan etkinliğe katılmak için kayıt yaptırmanız gerekiyor.

Memet Özer'den mekan önerisi

House Cafe Ortaköy

Benim şehirdeki en sevdiğim kahvaltı mekanlarımdan. Doyurucu kahvaltısı, muhteşem manzarası ile uzun bir Pazar kahvaltısı için ideal bir mekan. Özellikle Avokado püresi ile servis edilen Poşe Yumurta favorim.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Tadımlık Sohbetler

Uluslararası Şarap ve Alkollü İçecekler Akademisi IWSA, aslında alkollü içecek sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarına destek olmak amacıyla yola çıkmış. Ayça Budak’ın gerçekleştirdiği bu yayınlar ise, gastronomiye ve özellikle içeceklere meraklı bünyelere bir kılavuza dönüşmüş. Karşımızda, alanlarında deneyimli isimlerin paylaşımlarıyla oluşmuş oldukça değerli bir arşiv var.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Kaos GL

Kaos GL kendi tanımıyla LGBTİ+’lara dair önyargı, ayrımcılık ve nefreti sonlandırmak için pek çok panel, konferans, seminer ve benzeri organizasyonlara imza atan bir dernek. Bu organizasyonlardan biri olan sesli yayınlar da, haber bültenleri, röportajlar ve özel dosyalarla dikkat çekiyor.

Nereden Dinlerim? Spotify

Ekran önerisi

Hollywood’lu Türk – BeIN Connect

Almanya’da yaşayan ve oyuncu olmak isteyen bir Türk’ün hikayesini anlatan ve yakın geçmişte salonlarda da gösterilen 2019 yapımı Hollywood’lu Türk beIN Connect kütüphanesinden izlenebilir. Türklere önyargıyla bakılan ve sadece Müslüman terörist gibi belirli roller uygun görülen Almanya sinemasında tutunmak için İtalyan olduğunu söyleyen Alper’in eğlenceli hikayesinde yönetmen koltuğunda ve başrolde Murat Ünal yer alıyor.