27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.05.2023 11:35 | Son Güncelleme: 25.05.2023 13:22

Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Mayıs Cuma günü için öneriler

Hafta sonu öncesi haftanın yorgunluğunu cuma gününden atmaya başlamak için Oksijen'den şehir rehberi: Kültür-sanat, podcast, mekan ve ekran...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 26 Mayıs Cuma günü için öneriler

Gizem Ceren Piri'den kültür-sanat önerileri

Alcina

Sanat yönetmenliğini Tülay Uyar Hatip’in yaptığı Opera İstanbul tarafından sahneye konulan Alcina, 26- 27 Mayıs'ta Süreyya Operası'nda sanatseverlerle buluşuyor. Tülay Uyar Hatip, Kaan Buldular, Doğan Cem, Burak Bilgili, Ozan Kutlar, Esen Demirci, Onur Turan, Duha Alkan ve Can Özgören'in oynadığı operaya Batuğhan Uzgören şefliğinde Opera İstanbul Orkestrası eşlik ediyor.

Ezginin Günlüğü

Türk protest müzik grubu Ezginin Günlüğü, 26 Mayıs'ta Kadıköy Sahne'de dinleyenleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yasak Arayış

Sinematografik Hazlar Eye Film Müzesi'nden Bir Seçki Etkinlikleri kapsamında Peter Delpeut'un yönettiği Yasak Arayış, 26 Mayıs'ta Pera Müzesi'nde sinema severlerle buluşuyor. Film, arşiv görüntülerini kullanarak Amundsen, Scott ve Shackleton’ın döneminden öncü kaşiflerin kaderlerini işleyen gerilim benzeri bir hikâye sunuyor. 

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Moda ve Teknoloji

Gösteri dünyası, giyilebilir teknoloji ve sürdürülebilirlik gibi kavramların moda ile bağlantılarını konuya hakim isimlerden dinlediğimiz bu yayın, alandaki güncel gelişmeleri merkeze alıyor. LC Waikiki Design Collective projesinin katkılarıyla hazırlanan podcast’te mikrofonda Başak Cankeş var.

Nereden Dinlerim? Spotify

 

İmedebesi Kaç

Ömer ve Salih her bölümde farklı bir konu seçerek ve o konuyla ilgili tespitlerini paylaşarak sinema meraklılarının ilgisini çekecek bir sohbet başlatıyor. Siyasi filmlerden, gişede batanlara kadar ilginç başlıkların yanında konuklu sürpriz bölümler, farklı bakışları da dinleyebilmek açısından ilgi çekebilir.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

 

Memet Özer'den mekan önerisi

Firuze İKSV Binası

Eğer haftanın son gününde, hem eşsiz bir İstanbul Manzarası, hem taze ve leziz mezelerle eğlenceli bir akşam geçirmek isterseniz biçilmiş kaftan. Gerçekten bu üçünü bulabileceğiniz bir İstanbul klasiği. Yer ayırtmayı unutmayın.

Instagram: firuzebeyoglu

 

Ekran Önerisi

Nobody - Netflix

Breaking Bad ve Better Call Saul’un üçkağıtçı avukatı Saul Goodman karakteriyle bağrımıza bastığımız Bob Odenkirk’ün başrolde olduğu aksiyon filmi, evlerine giren iki hırsıza karşı olaylar daha da büyümesin diye tepkisiz kalan ve sonrasında yaşanan olay üzerine ailesinin kendisinden soğuduğu Hutch adındaki orta yaşlı bir adamın, ipleri eline alarak hem evine giren suçlulardan hem de kendisini değersiz olarak görenlerden sert yöntemlerle hesap sormasını anlatıyor.

Odenkirk’ün yanı sıra filmde Connie Nielsen, Michael Ironside ve Back to the Future serisinin Emmet Brown’ı Christopher Lloyd gibi oyuncular da yer alıyor. Özellikle otobüsteki dövüş sahnesiyle şimdiden ikonikler arasına giren filmi, bilhassa tarzı ve dünyası açısından John Wick serisini sevenlerin kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.