25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.05.2022 04:30 | Son Güncelleme: 27.05.2022 15:00

Oksijen'den İstanbul rehberi: 27 Mayıs Cuma günü için öneriler

Mayıs ayının son hafta sonu için Oksijen'den İstanbul şehir rehberi: Sergi, konser, mekan, podcast ve dizi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 27 Mayıs Cuma günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Bir annenin gözünden hayat

Fransız yazar Florian Zeller’ın Baba, Oğul ve Anne olarak yazdığı serinin en kıymetlilerinden biri olan oyunda, bir annenin bakış açısından hayatın nasıl olduğunu tüm duygulara dokunarak anlatıyor. Bu sürükleyici oyunda Defne Kayalar ve Engin Hepileri’nin sarsıcı performanslarına tanık oluyorsunuz. Ayrıca Doğa Halis ve Sevda Erginci gibi isimleri izleyeceğiniz oyunun yönetmenliğini Onur Ünsal üstleniyor. Oyunu deneyimlemek isteyenler bu akşam Moda Sahnesi’nde izleyebilirler.

Tek günlük müzik ziyafeti

'Enter The Music' festivali kapsamında aralarında Oscar and the Wolf’un da olduğu birçok grup ve sanatçı bu gece İstanbul KüçükÇiftlik Park'ta müzikseverler ile buluşacak. Riff Cohen, Yaşlı Amca, Lil Zey, Evdeki Saat ve Soft Analog gibi isimlerin sahne alacağı festivalde dans edecek, sevdiğiniz şarkılara eşlik edecek ve cuma akşamını eğlenerek değerlendireceksiniz.

Compagnie Maguy Marin 

Çağdaş dansın en önemli isimlerinden Maguy Marin ilk defa Türkiye’de. Yaklaşık 40 yıldır dünyanın dört bir yanında izlenen başyapıt ilk defa İstanbullu izleyicilerle buluşuyor. Bu kaşam 20.00'de CRR Sahnesi’nde gerçekleşecek olan gösteri unutulmaz bir deneyim olacak.

Memet Özer'den mekan önerisi

Alaf, Kuruçeşme

Nefis bir şef restoranı. Şef Deniz Temel, yerel malzemeler ile harikalar yaratıyor. Bizim topraklarımızın yemekleri, şefin elinde farklı ama iyi yorumlanıyor. Üstelik teras katının manzarası da muhteşem. Cuma akşam yemekleri için çok uygun. Rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Marketing Türkiye

Pazarlama alanının önemli dergilerinden Marketing Türkiye, bir tür sesli dergi olarak da karşımızda. Kampanyalardan araştırmalara, güncel haberlerden geleceğe dair öngörülere kadar birçok konudaki içerikler kısa bölümler olarak seslendiriliyor.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

Kayıp Eşya Bürosu

Sahnede ve sahne arkasında yaptığı işlerle dikkat çeken Özge Özel mikrofonda. Özge, hayatında bir anısı olan ya da karakterine dokunan öğeleri paylaşmak için yola çıkıyor. Kayıp eşyalarda sınır yok; çıkış noktası bazen bir obje, bazen de bir kavram.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Ekran önerisi

Crisis (beIN Connect)

Ünlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken 2021 yapımı Crisis (Rüya Ülkesi), beIN Connect platformuna eklendi. Oscar ödüllü Gary Oldman, Call Me By Your Name ile tüm dünyanın ilgisini çeken Armie Hammer, Lost’ta tanınan Evangeline Lilly, Hızlı ve Öfkeli serisinden Michelle Rodriguez ve nicesinin yer aldığı kadronun yönetmenliğiniyse Nicholas Jarecki yapıyor. Uyuşturucu satıcısı, gizli görevdeki bir polis, bir profesör ve yas tutan bir annenin hikayelerinin bir araya geldiği film heyecanlı sahneleriyle dikkat çekiyor.