20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 27.05.2022 22:15 | Son Güncelleme: 28.05.2022 00:21

Oksijen'den İstanbul rehberi: 28 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Yaz mevsiminin iyiden iyiye hissedildiği bu hafta sonu, kendini dışarı atmak isteyenler için İstanbul'dan konser, sergi, mekan önerileri; evde kalanlara ekran ve podcast seçkisi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 28 Mayıs Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Londra’dan İstanbul’a Caz

Dünya çapında gerçekleşen EFG Londra Caz Festivali, Zorlu PSM’de birbirinden farklı konserlere imza atıyor. İngiliz caz sahnesinin önemli isimlerini ağırlayan festival, bu sefer Binker & Moses ikilisini ve Kokoroko’yu müzikseverlerle buluşturacak. Konser Cumartesi akşamı Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek. 

Teknoloji sanat ile buluştuğunda: David Hockney 

Kariyeri boyunca yeniliğe açık olan yapısıyla teknoloji ve sanatı birleştiren David Hockney, son dönemde iPhone ve iPad ile yaptığı çizimleri sanatseverlerle paylaşıyor. Güncel sanata radikal bir bakış açısı olan David Hockney: Baharın Gelişi, Normandiya,2020” sergisini 29 Temmuz’a kadar Sakıp Sabancı Müzesi’nde görebilirsiniz. 

Babylon Soundgarden

Babylon Soundgarden, 28-29 Mayıs'ta şehre dönüyor. Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleşecek festivalde cumartesi ve pazar günleri birbirinden farklı aktivitelere dahil olurken, leziz menülerin tadını çıkarabilirsiniz. Gaye Su Akyol, Hey! Douglas Kaan Düzarat ve Discolog gibi isimlerin yer alacağı festivalde çok eğleneceksiniz! 

Memet Özer'den mekan önerisi

Bistro 33

Bir Anadolu yakası klasiği. Şehirde en sevdiğim yerlerden biri. İster uzun bir öğle yemeği, ister rahat ama şık bir akşam yemeği için benim vazgeçilmezlerimden. Hoş müşterisi ve lezzetli yemekleri ile kesinlikle tavsiye ederim. Bir saatten sonra güzel müzik de oluyor. Lezzetli kokteyllerini denemeyi unutmayın derim.

Selim Karakaya'dan podcast önerisi

Kimseler Duymadan

Yeni eserlerini okuyucuyla buluşturmak üzere olan yazarlar konuk, sunucular da Ot Dergi’den Selçuk Erdem ve Dündar Hızal. Merkezde elbette kitaplar var ama konuklar Onur Ünlü ve Hakan Günday gibi isimler olunca sohbetin kapsamı çok genişliyor.

Nereden dinlerim?

SpotifyApple

İlham Veren Kadınlar

Bengi Baytekin, başka bir hayatın mümkün olabileceğini gösteren kadınlardan ilham alarak yola çıkmış. Şimdi ise bu hikayelerle başka kadınları da cesaretlendirmek istiyor. Konukların her birinin hikayesinde ilham alınacak çok fazla detay var.

Nereden dinlerim?

Spotify, Apple

Ekran önerisi

Toscana (Netflix)

İtalya’nın en çok turist çeken bölgelerinden biri olan Toscana’da geçen film, Netflix’in ilk Danimarka yapımı. Restoran olarak işlettiği çok güzel bir kır evi olan adam ölünce, Danimarka’da yaşayan ve babasıyla çok uzun zamandır görüşmeyen oğluna haberi vermek restoranın çalışanı olan genç kadına düşer. Oğul da Michelin yıldızı peşinde bir restorancı olunca, bu beklenmedik mirastan yarar sağlayabileceği umuduyla soluğu Toscana’da alır. Sonrası, romantik filmlerde görmeye çok alışık olmadığımız iki karakterin insanı ekran başına bağlayan duygusal ve iç açıcı hikayesi.